Σε σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, στη θέση Μελισσοκομεία, έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, υψώνοντας την ημισέληνο.

Είχαν προηγηθεί προαπαρασκευαστικές μετρήσεις της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για την επέκταση του φράχτη του Έβρου. Το συγκεκριμένο σημείο πλημμυρίζει αρκετούς μήνες το χρόνο.

Mε βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Η Τουρκία, όμως, ορίζει με διαφορετικό τρόπο τη συνοριογραμμή. Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι Τούρκοι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται εντός ή στο όριο της συγκεκριμένης θέσης για να την εποπτεύουν.

Όπως σημείωσε στο CNN Greece ο Θανάσης Πεμούσης, πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η εν λόγω περιοχή είναι ελώδης και βρίσκεται πλημμυρισμένη το μισό χρόνο.

Στα διαστήματα που δεν είναι πλημμυρισμένη, πηγαίνουν κυνηγοί της περιοχής, ενώ αποτελεί κατά καιρούς πέρασμα για πρόσφυγες και μετανάστες. Πάντα η συγκεκριμένη θέση δεν πρέπει να συγχέεται με παρακείμενη έκταση που καλλιεργείται από Έλληνες αγρότες.

Πηγή: cnn.gr