Τι παρατήρησε το θύμα που αναμένεται να βοηθήσει τις έρευνες – Τι δείχνουν οι κάμερες – Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε καλύψει και τα μαλλιά της

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την υπόθεση με την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα καθώς το 34χρονο θύμα θα δώσει κατάθεση στην αστυνομία. Η Ιωάννα μέσα στο τεράστιο σοκ το οποίο ζει προσπαθεί να ανασυνθέσει μέσα της όσα έγιναν την Τετάρτη και κυρίως να δει ποιος θα ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλο κακό: να την αναγκάσει να ζει όλη της τη ζωή παραμορφωμένη.  

Στις πρώτες της κουβέντες στην αστυνομία έχει πει ότι δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιο μίσος ενώ έχει δώσει και μία περιγραφή της γυναίκας που της επιτέθηκε: η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».

Χθες η κοπέλα κάλεσε τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα και του είπε πως πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την εργασία της και πως η δράστης φαινόταν να γνωρίζει πολύ καλά την πολυκατοικία της οδού Θησέως 214, όπου στεγαζόταν η ασφαλιστική εταιρεία όπου εργάζεται η Ιωάννα. Αυτή είναι και η πιο σημαντική παρατήρηση που έχει κάνει το θύμα και την έχει βοηθήσει να συνδυάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Μόλις η γυναίκα της πέταξε το οξύ, διέφυγε πίσω από το θύμα της. Εξω από την πολυκατοικία, ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί πίσω από δέντρα και να μην καταγραφεί στις κάμερες. Πιθανολογείται ότι έστριψε δεξιά προς τη Θησέως και μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας.

Η αστυνομία χτενίζει όλα τα βίντεο αλλά και το κινητό και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων. Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ είναι η σημερινή πρώτη αναλυτική κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς, μέσα από το Θριάσειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η κατάσταση της υγείας της

Η Ιωάννα είναι σε κατάσταση μεγάλου σοκ και αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες μιλάει ελάχιστα. Τα τραύματα σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ βαθιά, έχει καεί δηλαδή όλο το δέρμα. Εχει ήδη κάνει ένα χειρουργείο και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές επεμβάσεις. Προσπάθεια γίνεται από οφθαλμιάτρους για να σώσουν και το αριστερό της μάτι.

Η αποκάλυψη στον δικηγόρο

Ο κ. Λύτρας σε συνέντευξή του χθες στον ΣΚΑΙ θέλησε να μιλήσει για τη διαφωτιστική συνομιλία που είχε το Σάββατο με το θύμα της επίθεσης. Μέχρι στιγμής η αστυνομία βρισκόταν στο σκοτάδι, καθώς οι καταθέσεις φίλων και γνωστών της κοπέλας δεν μπορούσαν να δείξουν προς τα πού να γίνουν έρευνες.

Η Ιωάννα επέμενε αυτές τις ημέρες και στην αστυνομία και στον δικηγόρο της ότι δεν υπήρχε κάποια γυναίκα με την οποία να είχε ερωτική αντιζηλία. Σε αυτό μάλιστα ήταν κατηγορηματική. Σήμερα όμως σκέφτηκε κάτι που ίσως να βοηθήσει την αστυνομία. Η Ιωάννα ζήτησε το πρωί του Σαββάτου από τη μητέρα της να καλέσει γρήγορα τον κ. Λύτρα στο νοσοκομείο. Εκείνος μετέβη αμέσως εκεί και τότε η Ιωάννα του είπε ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν οι έρευνες. Η Ιωάννα εστίασε στο σημείο ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ, ήξερε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται. «Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

Ο δικηγόρος της ζήτησε από την 34χρονη να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία, γιατί πλέον μιλάμε για ένα διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με όσα διακινούνταν μέχρι στιγμής. Η Ιωάννα αναμένεται να ενημερώσει αναλυτικά τους αστυνομικούς στη σημερινή της κατάθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook