Μελέτη στη Νότια Κορέα συμπέρανε ότι κάποιος που ανάρρωσε από τον κορονοϊό και αφού διαγνώστηκε αρχικά αρνητικός στον ιό μετά από εβδομάδες εντοπίστηκε ξανά θετικός, δε μπορεί να μεταδώσει τον νέο κορονοϊό σε τρίτους.

To Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας είχε καθησυχαστικά νέα για τους ασθενείς με COVID-19 που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό εβδομάδες μετά από την ανάρρωσή τους από τον ιό

Ειδικότερα, υπεύθυνοι υγείας μελέτησαν 285 ασθενείς που διαγνώστηκαν αρνητικοί για το ιό αφού ανάρρωσαν αλλά εβδομάδες αργότερα εξετάστηκαν ξανά και εντοπίστηκαν θετικοί για δεύτερη φορά. Το ερώτημα που προέκυψε ήταν αν αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό.

Για να το ανακαλύψουν, οι επιστήμονες ακολούθησαν περίπου 800 προσωπικές επαφές των συγκεκριμένων ατόμων, όπως οικογενειακά μέλη. Δε βρήκαν καμία απόδειξη ότι κόλλησαν το νέο κορονοϊό από τα άτομα που διαγνώστηκαν για δεύτερη φορά θετικοί. Οι επιστήμονες επίσης, προσπάθησαν να αναπτύξουν τον ιό σε εκκρίσεις από αυτούς τους ασθενείς. Δε μπόρεσαν.

Ως εκ τούτου, To Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας δε συστήνει πια την απομόνωση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι επαφές τους δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook