Για πλήρη οικονομική καταστροφή εάν τα καταστήματα μείνουν – ουσιαστικά – κλειστά για 4 χρόνια κάνει λόγο ο σύλλογος καταστηματαρχών

Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας και των παραδοσιακών καταστημάτων εστίασης και στην Δημοτική Αγορά των Χανίων, αλλά αν και οι χώροι στο αίθριο των πτερύγων της Αγοράς θεωρούνται ως υπαίθριοι, οι αυστηροί περιορισμοί επιτρέπουν την ανάπτυξη πολύ λίγων τραπεζοκαθισμάτων.
«Τα καταστήματα ανοίγουν περίπου με τα μισά τραπεζοκαθίσματα από ότι είχαν και με τους υγειονομικούς όρους που έχουν καθοριστεί» είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων κ. Παναγιώτης Κλειδαράς.

Όμως ενώ τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούσαν κανονικά, η φετινή χρονιά θεωρείται ουσιαστικά ως «χαμένη».

Αφενός η  πλειοψηφία των πελατών, αφορούσε κυρίως σε Χανιώτες μεγάλης ηλικίας οι οποίοι επι ενάμισυ μήνα δεν πήγαιναν λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία και του φόβου.

Αφετέρου στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου η Αγορά κατακλυζόταν από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και γενικά επισκέπτες, οι οποίοι φέτος δεν υπάρχουν.

Σε αυτή την κατάσταση της οικονομικής καταστροφής – όπως την χαρακτήρισε ο κ.Κλειδαράς, έρχεται να προστεθεί και η άρνηση του Δήμου Χανίων να δοθεί παράταση ενός έτους στην έναρξη του έργου ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς που συνεπάγεται και το κλείσιμο των καταστημάτων για δύο χρόνια.

«Εμείς είμαστε που εδώ και τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια ζητούμε την πραγματοποίηση του έργου. Όμως δυστυχώς η Αγορά μετά την πανδημία, την οικονομική κρίση και την ύφεση που έρχεται, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης» αναφέρει ο κ.Κλειδαράς, επισημαίνοντας πως η παράταση της έναρξης του έργου κατά έναν χρόνο μπορεί να δώσει την δυνατότητα στους καταστηματάρχες να καλύψουν τμήμα της οικονομικής ζημιάς.

«Είναι ολόκληρες οικογένειες που ζουν από την Δημοτική Αγορά….Το αίτημά μας είναι λογικό και θα ζητήσουμε και μετεγκατάσταση γιατί δεν γίνεται να επιβιώσει κάποιος , ουσιαστικά , με τέσσερα χρόνια κλειστά» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών γνωστοποιώντας πως ο σύλλογος θα επιμείνει στο αίτημά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook