Στις 3 Ιουνίου αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί – Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι ξένοι τουρίστες

Σε μια νέα φάση στη χαλάρωση του lockdown, που ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες, περνάει η Ιταλία, που ανοίγει σήμερα τις πισίνες και τα γυμναστήρια.

Μία εβδομάδα αφού επαναλειτούργησαν μπαρ και εστιατόρια, οι περίπου 10 εκατομμύρια Ιταλοί που πήγαιναν λιγότερο ή περισσότερο συχνά στα γυμναστήρια θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν κάνει κράτηση.

Μόνο δύο επαρχίες καθυστέρησαν την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων τα οποία θα ανοίξουν στις 31 Μαΐου στη Λομβαρδία και στις 3 Ιουνίου στη Μπασιλικάτα.

Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στη διάρκεια της άθλησης, αλλά πολλά γυμναστήρια θα την επιβάλλουν για την είσοδο στα αποδυτήρια.

Μεταξύ των μηχανημάτων της γυμναστικής θα πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ θα δίνεται στους ασκούμενους αντισηπτικό τζελ και τα μηχανήματα θα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση.

Τι θα ισχύει στις πισίνες

Στις πισίνες και τα water park πρέπει να τηρείται απόσταση 7 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ των ατόμων, ενώ τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των ξαπλώστρων.

Επίσης στις πισίνες θα ελέγχεται η θερμοκρασία όσων εισέρχονται σε αυτές και θα απαγορεύεται σε όσους εμφανίζουν πυρετό έστω και 37,5 βαθμών μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Oι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων θα πρέπει να τηρούν κατάλογο των επισκεπτών για διάστημα 14 ημερών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν και να τεθούν σε απομόνωση πιθανά κρούσματα και οι επαφές τους.

Η Ιταλία επλήγη ιδιαίτερα από την COVID-19, με περισσότερους από 32.000 νεκρούς σε διάστημα τριών μηνών. Όμως την προηγούμενη εβδομάδα επιτάχυνε τη χαλάρωση του lockdown, επιτρέποντας την επαναλειτουργία καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων.

Η χώρα αναμένεται να κάνει ένα βήμα ακόμη στις 3 Ιουνίου με την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών και το άνοιγμα των συνόρων της στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού, βασικού πυλώνα της οικονομίας της.

Το Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ Βενετίας

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο Λούκα Τζάια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η ιταλική πόλη, καθώς η διάδοση του νέου κορονοϊού επιβραδύνεται στην Ιταλία.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν στην κινηματογραφική βιομηχανία σ’ όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πιθανόν λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Τζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχρεώθηκε να αναβάλει τη φετινή έκδοσή του τον Μάιο εξαιτίας της επιδημίας της COVID-19.

Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου και οι ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να τεθούν σε καραντίνα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook