Η απόφαση για το σκάνδαλο με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρίας – Πώς καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης

Η Volkswagen οφείλει να καταβάλει αποζημίωση στους πελάτες της οι οποίοι εθίγησαν από το σκάνδαλο με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρίας, αποφάσισε πριν από λίγο το Ομοσπονδιακό Αστικό Δικαστήριο, στην πρώτη δικαστική απόφαση σε ανώτατο επίπεδο για το σκάνδαλο «ντίζελγκεϊτ», με το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις στις εκπομπές καυσαερίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι πελάτες οι οποίοι θα προσφύγουν εναντίον της εταιρίας ζητώντας χρήματα και επιστρέφοντας το αυτοκίνητό τους, δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί ωστόσο από τον αριθμό χιλιομέτρων που έχει διανύσει το όχημα.

Η δικαστική απόφαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έρχεται έπειτα από προσφυγή του ιδιοκτήτη ενός μεταχειρισμένου VW Sharan από την Ρηνανία – Παλατινάτο, ο οποίος, θεωρώντας τον εαυτό του εξαπατημένο από την VW, ζητούσε να του επιστραφεί το πλήρες αντίτιμο που είχε καταβάλει για την αγορά του αυτοκινήτου. 

Στο μεταξύ υπάρχουν στη Γερμανία περίπου 60.000 αντίστοιχες δικαστικές διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και η σημερινή απόφαση αναμένεται να λειτουργήσει ως «οδηγός».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook