Λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του είχε παραλάβει 2.500 ευρώ από μία ηλικιωμένη, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε παραλάβει μια σακούλα με 5.000 ευρώ που είχε αφήσει άλλη μια ηλικιωμένη σε κάδο απορριμμάτων

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 24χρονου αλλοδαπού «εισπράκτορα» της σπείρας που είχε εξαπατήσει δυο ηλικιωμένες σε περιοχές της Δράμας και των Σερρών με το πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο και χρειάζεται χρήματα άμεση χειρουργική επέμβαση.

Πρόκειται για τον Γερμανό υπήκοο Eric Rudolf του Silvio και της Lolita, που γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1996 στη Γερμανία. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών του ελπίζεται ότι θα αποτελέσει για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας και του τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ο 24χρονος είχε συλληφθεί με συντονισμένη επιχείρηση στην Δράμα, το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε παραλάβει 2.500 ευρώ από μία ηλικιωμένη σε οικισμό των Σερρών, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε παραλάβει μια σακούλα με 5.000 ευρώ που είχε αφήσει άλλη μια ηλικιωμένη σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της σε χωριό της Δράμας!

Οι δυο γυναίκες είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός και ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, τάχα για την εγχείρηση των συγγενικών τους προσώπων. Μάλιστα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ακούγονταν συνεργοί του που προσποιούνταν το υποτιθέμενο θύμα. Τα μέλη της σπείρας είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν άλλους έξι πολίτες πολίτες, όμως εκείνοι τους αντιλήφθηκαν και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Στο σπίτι του 24χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένο το ποσό των 8.150 ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στις δύο ηλικιωμένες και ερευνάται η προέλευση των υπόλοιπων χρημάτων. Ο Γερμανός κατηγορείται για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook