Παραιτήθηκε υφυπουργός λόγω της υπόθεσης Κάμινγκς.

Έντονους τριγμούς εξακολουθεί να προκαλεί στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον η υπόθεση του στενού συμβούλου του, Ντομινίκ Κάμινγκς, που παραβίασε την καραντίνα.

Οργισμένοι βουλευτές των Τόρηδων είχαν καλέσει την Κυριακή τον Βρετανό πρωθυπουργό να «καρατομήσει» τον Κάμινγκς , ο οποίος είχε ταξιδέψει στα τέλη Μαρτίου σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο στο Ντέραμ της βόρειας Αγγλίας, μαζί με τον μικρό γιο του και τη σύζυγό του. Η τελευταία είχε εμφανίσει συμπτώματα της Covid-19.

Οι εξηγήσεις, ωστόσο, που προσπάθησε να δώσει στη συνέχεια ο σύμβουλος του Τζόνσον δεν έπεισαν τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Σκωτίας Ντάγκλας Ρος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα. «Υπάρχουν σημεία στις εξηγήσεις που έδωσε με τα οποία έχω προβλήματα», εξήγησε μέσω του Twitter ο Ρος. «Κάτοικοι της περιφέρειάς μου δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν οικείους τους, οικογένειες δεν μπόρεσαν να πενθήσουν μαζί, άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν ασθενείς συγγενείς τους επειδή ακολούθησαν τις συστάσεις της κυβέρνησης», εξήγησε σε επιστολή του ο Ρος. «Δεν μπορώ να τους πω πως είχαν όλοι άδικο και πως ένας σύμβουλος της κυβέρνησης είχε δίκιο», συνέχισε.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιμένει να στηρίζει τον σύμβουλό του

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, που επιμένει να στηρίζει, «αλλά όχι άνευ όρων» τον Κάμινγκς δήλωσε για την παραίτηση του μέλους της κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ντάγκλας Ρος για τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση και λυπάται για την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Σκωτίας».

Έπειτα από τρεις ημέρες πολεμικής, ο Κάμινγκς, εγκέφαλος της εκστρατείας για το δημοψήφισμα του 2016 που κατέληξε στο Brexit, υποστήριξε χθες, Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, πως έδρασε με τρόπο «νόμιμο και λογικό», όταν διήνυσε 400 χιλιόμετρα παρά το lockdown που επέβαλλε στους Βρετανούς να μείνουν στο σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε πως, φοβούμενος πως έχει μολυνθεί από την Covid-19, πήγε με τη γυναίκα του και τον τετράχρονο γιο τους στους γονείς του στο Ντέραμ, στη βορειοανατολική Αγγλία, επειδή αναζητούσε μια λύση για τη φύλαξη του παιδιού του. Δήλωσε πάντως πώς δεν μετανιώνει και δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη για την υπόθεση που έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook