Ο οποίος πέθανε από τον κορωνοϊό.

Τρεις ολόκληρους μήνες περίμενε υπομονετικά ένας σκύλος σε νοσοκομείο της Κίνας προκειμένου να ξαναβρεί τον αγαπημένο του ιδιοκτήτη!

Αλλά, μάταια, αφού το αφεντικό του, ένας συνταξιούχος, έχασε τη μάχη με την Covid-19, μόλις πέντε ημέρες μετά την εισαγωγή του τον περασμένο Φεβρουάριο στο νοσοκομείο Ταϊκάνγκ της Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου

Ωστόσο, ο Σιάο Μπάο ( «Μικρός Θησαυρός») όπως βάφτισαν τον αφοσιωμένο σκύλο, αρνιόταν πεισματικά να εγκαταλείψει το λόμπι του νοσοκομείου, όπως είπε ο 65χρονος Ζου Γιουζέν, μέλος του προσωπικού. Ο ιδιοκτήτης του ήταν ένα από τα 3.869 θύματα της πανδημίας στην Ουχάν.

Αγνοώντας ότι το αφεντικό του δεν πρόκειται να επιστρέψει ο σκύλος περίμενε υπομονετικά για πάνω από τρεις μήνες, ενώ τον τάϊζαν μέλη του προσωπικού. Στις αρχές Απριλίου, όταν ήρθη η καραντίνα στην Ουχάν και επαναλειτούργησε το σούπερμάρκετ μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, τη φροντίδα του επτάχρονου αρσενικού μονγκρέλ ανέλαβε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Γου Κουιφέν. «Αντιλήφθηκα την παρουσία του μικρού σκύλου επιστρέφοντας στη δουλειά στα μέσα Απριλίου και του έδωσα το όνομα “Σιάο Μπάο”. Μου είπαν ότι ο ιδιοκτήτης του, ένας συνταξιούχος, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με τον κορωνοϊό, αλλά πέθανε. Ωστόσο, ο Σιάο Μπάο δεν τον γνώριζε κι έμεινε εκεί περιμένοντάς τον να επιστρέψει. Ούτε μια φορά δεν απομακρύνθηκε. Ήταν απίστευτα συγκινητικό. Είναι τόσο αφοσιωμένος. Σιγά σιγά εξοικειώθηκα μαζί του και αργότερα τον πήρα στο κατάστημα. Κάθε πρωί που άνοιγα ο Σιάο Μπάο ήταν εκεί και με περίμενε. Με αποχαιρετούσε στο τέλος της μέρας…»

Τη φροντίδα του «Σιάο Μπάο» ανέλαβε προσωρινά η ιδιοκτήτρια σούπερμαρκετ μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. 

Η Γου είπε ότι ο σκύλος αρνιόταν επίμονα να φύγει από το νοσοκομείο. Ακόμη κι όταν τον μετέφεραν και τον άφησαν κάπου μακριά, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να περιμένει το αφεντικό του. Στις 20 Μαϊου, ωστόσο, όταν το νοσοκομείο γέμισε με τακτικούς ασθενείς, ορισμένοι παραπονέθηκαν στο προσωπικό για την παρουσία του σκύλου που περιφερόταν στους διαδρόμους. Νοσοκόμες επικοινώνησαν με το Σύλλογο Προστασίας Μικρών Ζώων της Ουχάν που ανέλαβε τη φροντίδα του Σιάο Μπάο. Κτηνίατροι τον περιποιήθηκαν και του έκαναν στείρωση, ενώ ο σύλλογος εξετάζει τώρα σε ποιον από τους ενδιαφερόμενους θα δώσει τον μικρό σκύλο, ώστε να βρει μια νέα, ζεστή αγκαλιά…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook