Ποιος ο λόγος που ώθησε τη διακεκριμένη ιστορικό στην έξοδο από την Επιτροπή

Την παραίτησή της από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, που έχει συσταθεί με σκοπό τον συντονισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, υπέβαλε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου. 

Η παραίτηση της διακεκριμένης ιστορικού έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Εστία», η οποία έκανε λόγο για ενόχληση της κυρίας Ευθυμίου για τις «ανιστόρητες αναρτήσεις»

. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, αυτό δεν ισχύει. Η κυρία Ευθυμίου αποχώρησε από την Επιτροπή λόγω δυσαρέσκειας της με τον τρόπο λειτουργίας που είχε επιβάλει η πρόεδρος κυρία Αγγελοπούλου. 

Η κυρία Ευθυμίου ήταν μεταξύ των 31 προσωπικοτήτων των επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, που απαρτίζουν την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και είχε παρουσιάσει τον περασμένο Νοέμβριο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Ευθυμίου έχει τιμηθεί από το 2013 με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ στον Οκτώβριο του 2014 ήταν μεταξύ των καθηγητών του ΕΚΠΑ που είχαν πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για την κατάληψη του Πανεπιστημίου και τη διακοπή των μαθημάτων. 

Το όνομά της είχε αναφερθεί και μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook