Ένας ακόμη νεκρός, στους 173 συνολικά οι θάνατοι – Τσιόδρας: Θα είχαμε 13.685 νεκρούς, αν δεν παίρναμε μέτρα – Με συγκίνηση ανακοινώθηκε η διακοπή των τακτικών ζωντανών ενημερώσεων

Τελευταία ενημέρωση 18:28

Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.892. 

18 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 101 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ακόμη, υπάρχει άλλος ένας καταγεγραμμένος θάνατος και 173 συνολικά.

Επικαλούμενος μελέτες, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, σήμερα που μετρά 173 νεκρούς, η μέση τιμή τους θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

«Αντέξαμε στην πρώτη φάση και περιορίσαμε την διάδοση του κορωνοϊού» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι και ο ίδιος, έπειτα από τέσσερις μήνες, θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα, κοντά στους φοιτητές και τους ασθενείς του. Παράλληλα, εξήγγειλε ότι η ενημέρωση θα γίνεται γραπτώς μέχρι τις 31 Μαΐου.

«Κρατάω την αγάπη σας και τις ευχές σας» τόνισε ο καθηγητής, εμφανώς συγκινημένος, τονίζοντας ότι ο δείκτης R0 για τον βαθμό διασποράς του ιού στη χώρα βρίσκεται πολύ κάτω από το 1, στο 0,33.

Ξέσπασμα Τσιόδρα: Έλεγα πάντα την αλήθεια

Με προσωπικές αναφορές για τους δύσκολους μήνες που πέρασαν με τον ίδιο να βρίσκεται στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έκλεισε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Ελεγα πάντα την αλήθεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να γίνει ψέμα και το ψέμα αλήθεια», είπε, ανακοινώντας ότι στο εξής και μέχρι το τέλος του μήνα η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας θα γίνεται με γραπτή ανακοίνωση. 

Θα επιστρέψω στους ασθενείς μου και τους φοιτητές μου, στα καθήκοντά μου, είπε και πρόσθεσε σε εμφανή συναισθηματική φόρτιση ότι πολλές φορές  άκουσε πράγματα για αντιφάσεις και άλλα, που προτίμησε να μην απαντήσει.   Θα συνεχίσω να βοηθάω, είπε ο κ.Τσιόδρας που κατέληξε διαβάζοντας ποίημα του Οδυσσέα  Ελύτη.

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Χαρδαλιάς: Έχουμε επανέλθει στη νέα κανονικότητα

«Είμαστε σε μια νέα φάση με την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Έχουμε επανέλθει στη νέα κανονικότητα» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς που υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Από την πανδημία δεν ξεμπλέξαμε. Ο Ιός είναι εδώ και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων»  ανέφερε ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά από 72 ημέρες καθημερινής ενημέρωσης με τον Σωτήρη Τσίοδρα.

«Από αύριο οπότε σταματάει η καθιμερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος. Εμείς παραμένουμε σε επιφυλακή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» σημείωσε επίσης.

Οι ενημερώσεις για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα γίνονται καθημερινά γραπτώς και μέχρι τις 31 Μαιου. Στην συνέχεια θα υπάρχει μια γραπτή ενημέρωση ανα εβδομάδα…..εκτός αν…..υπάρξει κάποια επιδείνωση.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook