Μαζί του και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μανούσακας, Αρχοντάκης και Κουκλινός

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Τοπολιανάκη και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΣΚ κ. Μαυροδημητρακη συνοδευόμενος απο τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ Αρχοντακη, Κουκλινό και Μανούσακα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην μεγάλη πτώση του τζίρου που υπέστησαν τα εμπορικά καταστήματα την προηγούμενη χρονιά καθώς και την ανησυχία τους για την δύσκολη σεζόν που διανύουμε εξαιτίας των συνθηκών της εποχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο παρεμπόριο και τις επιπτώσεις του στην τοπική οικονομία καθώς υπάρχουν χιλιάδες είδη παρεμπορίου, τα οποία διακινούνται παράνομα στην αγορά αλλά και τον ρόλο που θα πρέπει να διατελέσει η περιφέρεια στους ελέγχους για την αντιμετώπιση του. Τέλος, συζητήθηκε η πρόταση από μέρους του ΟΕΣΚ και του Εμπορικού Συλλόγου προς την Περιφέρεια για την αγορά και χρήση μηχανημάτων τύπου scannner στα μεγάλα λιμάνια της Κρήτης ώστε να ελέγχονται πιο αποτελεσματικά τα εμπορεύματα που έρχονται στο νησί.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε: ” Τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν παραδοσιακά την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Η αντιμετώπιση του παρεμπορίου αποτελεί πλέον άμεση προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν η Περιφέρεια, οφείλει να υιοθετήσει την πρόταση για την αγορά και χρήση μηχανημάτων scanner στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας καθώς και να εντατικοποιήσει παράλληλα τους ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. 

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει το σύνολο της επιχειρηματικότητας του νησιού, οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι μας, ως καταναλωτές, τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε μαζί με τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης να καταφέρουν να βγουν όσο το δυνατόν αλώβητες από αυτή την κρίση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook