Με βαρύ κατηγορώ προς την Κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων υπέρ τους, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής  κρίσης στον τουρισμό, με αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, υποτιμώντας την προσφορά ενός ολοκλήρου κλάδου, η κυβέρνηση  συνεχίζει να αδιαφορεί και να εμπαίζει τους εργαζόμενους στη βαριά βιομηχανία της χώρας, η οποία όμως δεν μπορεί να συνεχίσει  να λειτουργεί με ημίμετρα και χωρίς ουσιαστική στήριξη.

Με αργόσυρτο βηματισμό, έλλειψη προγράμματος και αυτοσχεδιάζοντας η κυβέρνηση οδηγεί τον κλάδο του τουρισμού σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στο περιθώριο. 

Επιτακτικά επαναδιατύπωνουμε  το αίτημα και την απαίτηση μας ανησυχώντας πραγματικά για τους ανθρώπους τους οποίους εκπροσωπούμε, τους ανθρώπους της προσφοράς στον τουρισμό, τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. 

Επιτακτικά και με δυνατή φωνή ζητάμε την κάλυψη και την στήριξη των εργαζόμενων οδηγών τουριστικών λεωφορείων, με πρώτο και αναγκαίο βήμα την άμεση επαναπρόσληψη όλων, αναδρομικά και τουλάχιστον από την 1η Μαΐου. 

Επιτακτικά ζητάμε  το δικαίωμα στην εργασία, την με αξιοπρέπεια επιβίωση των οικογενειών μας, την στήριξη της εργασίας και όχι την επιδότηση της ανεργίας. 

Επιτακτικά ζητάμε την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υποχρεωτική και άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με το ισχύον και επί δεκαετίες εφαρμοζόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τις εργασιακές μας σχέσεις και επιβάλει την επαναπρόσληψη όλων των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Μη έχοντας πλέον άλλο τρόπο αντιμετώπισης της κοροϊδίας, του εμπαιγμού και της αδιαφορίας πολιτείας και εργοδοσίας, σας καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία η διοίκηση του σωματείου μας ομόφωνα αποφάσισε και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 01/06/2020 και ώρα 10:30 στο Ε.Κ.Η.

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Όλοι στο δρόμο 

Όλοι στον αγώνα 

Τα δικαιώματα μας είναι αδιαπραγμάτευτα     

Το μέλλον μας ανήκει       

Η ζωή είναι δική μας"