Ένα σημαντικό έργο για τα Χανιά εντάχθηκε σήμερα στο Περιφερειακό πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα το εργο του δρόμου Πλάτανος -Σφηνάρι μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 20.145.000 ευρώ.

Η μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2008 επί θητείας στην τότε Νομαρχια Χανίων του Γρηγόρη Αρχοντάκη, συνεχίστηκαν οι διαδικασίες επί θητείας του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και επικαιροποιήθηκε επί του νυν αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

“Έιχαμε την ετοιμοτητα και χωρίς την ωριμότητα της μελέτης, το έργο δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στην ΠΕΠ αυτο το σημαντικό έργο”, τονισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που βρέθηκε στα Χανιά σήμερα το πρωί για τις υπογραφές.

Μάλιστα μαζι με το έργο της παράκαμψης Τοπολίων που πραγματοποιείται επίσης στην Κίσαμο, ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Παραδέχτηκε πάντως ότι σε αυτό το έργο υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις λόγω των αλλαγών που προκύπτουν στις μελέτες κατά τη διάρκεια του χρόνου. “Ζητούμενο είναι να ενταχθεί το έργο στην ΠΕΠ, να έχει κλείσει η χρηματοδότηση και στη συνέχεια να είναι ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών να απαρακολουθούν το έργο”.

Για βιολογικούς Γεωργιούπολης και Παλαιόχωρας

Όπως επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης, “πολύ σύντομα εντάσσεται στην ΠΕΠ και η ολοκλήρωση του βιολογικού της Γεωργιούπολης (προυπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ) και ο βιολογικός της Παλαιόχωρας (προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ), ώστε αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στα Χανιά να προχωρήσουν. Ξεκινάμε της εργο της οδικής ασφάλειας με 9,5 εκατομμύρια για την Π.Ε. Χανίων και για όλη την Κρήτη 35 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αφορά το επαρχιακό δίκτυο ολόκληρου τιυ νησιού”.

Για το ΒΟΑΚ τόνισε: “Έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο οι πρώτες αναθέσεις για τις κατολισθήσει που υπάρχουν. Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και τον επόμενο μήνα ίσως έχουμε δύο μεγάλες εργολαβίες στην ΠΕ Χανίων”. 

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι εντός του χρόνου θα έχει κλείσει η υπόθεση που αφορά το κομμάτι της Παλιάς Εθνικής Οδού, Σταλός-Αγία Μαρίνα.

Τι είπαν Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, νυν και πρώην Δήμαρχος Κισσάμου

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής επεσήμανε: “Στον προϋπολογισμό εντάσσεται και η απαλλοτρίωση ύψους 2 εκατομμυρίων. Πρόκειται για έναν καινούριο δρόμο και ο υφιστάμενος εγκαταλείπεται. Έχουμε ήδη σε μελέτη την παράκαμψη Τοπολίων-Έλους-Πλοκαμιανά. Θα έχουμε έναν βρόγχο που θα αγκαλιάσει όλη τη δυτική Κρήτη”.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλανάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τόνισε “Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή μας. Εμείς σα δημοτική αρχή το κυνηγούσαμε το έργο αυτό”

Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης ανέφερε: “Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην ένταξη αυτού του εργου και στην υλοποίηση της μελέτης. Πολύ σημαντικό έργο για το δυτικό και νότιο άξονα της Κισάμου και θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή. Αναμένουμε να αποδοθεί στους πολίτες”

Δηλώσεις σε βίντεο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook