Θετικά βαίνουν οι έρευνες για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε έξω από την δουλειά της στην Καλλιθέα η 34χρονη Ιωάννα.

Το θύμα της επίθεσης που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο, προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει το σοκ, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, έχει αρχίσει και θυμάται ορισμένα πράγματα από το άτομο που της έκανε την επίθεση. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο δικηγόρος της γυναίκας, Νίκος Αλεξανδρής, επιβεβαίωσε πως οι αρχές βρίσκονται κοντά στη λύση του μυστηρίου και το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την επίθεση.

«Η Ιωάννα βοηθάει στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί τι έχει περάσει. Προφανώς ότι της έρχεται στο μυαλό το εκμυστηρεύεται. Το ποιος, το γιατί, το γιατί καταστρέφεται ένας άνθρωπος», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Κάνει καλύτερες σκέψεις. Υπάρχουν σκέψεις αρκετές στο μυαλό της και αυτές τις σκέψεις πληροφορεί την αστυνομία και προσπαθεί και η αστυνομία, όσο μπορεί, να εξιχνιάσει αυτή την περίπτωση. Και η ίδια προσπαθεί να δώσει τις εξηγήσεις, τόσο στον εαυτό της, όσο και τους υπολοίπους».

Δικηγόρος 34χρονης: Σε πολύ καλό δρόμο οι έρευνες

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως οι έρευνες είναι σε πολύ καλύτερο δρόμο, από την στιγμή που και το θύμα έχει αρχίσει να θυμάται πράγματα. «Σίγουρα είμαστε σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο απ΄ ότι στην αρχή. Σίγουρα δεν ψάχνουν στο σκοτάδι, όπως ψάχναμε τις πρώτες ημέρες, οπότε νομίζω ότι από αυτή την άποψη και μόνο είμαστε σε πολύ καλύτερο δρόμο. Είμαι πιο αισιόδοξος» σημείωσε.

Όσον αφορά την ψυχολογία της 34χρονης, ο δικηγόρος της είπε πως πλέον αρχίζει και αντιλαμβάνεται πως η ζωή της θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με πριν την επίθεση. «Προφανώς συνειδητοποιεί ότι η ζωή της δεν θα είναι η ίδια. Ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό κορίτσι που ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Εργαζόταν σε δυο δουλειές. Είναι απορίας άξιο πώς ένας εγκέφαλος κάνει αυτή την καταστροφή, είναι συγκλονιστικό να το σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα φθάσουν σε τέτοιου είδους αγριότητας έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λύτρας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας της άτυχης Ιωάννας, λέγοντας ότι η η ψυχολογία της δεν είναι καλή, ενώ συνεχίζονται οι πόνοι, καθώς φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της. Σημειώνεται ότι η νεαρή κοπέλα από την Αμφιλοχία που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι ενώ πήγαινε στην εργασία της έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε δύο χειρουργεία αποκατάστασης.

Για τις συζητήσεις που έχει κάνει μαζί της, ο κ. Λύτρας είπε ότι ρωτά συνεχώς «πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε». «Αυτό που έλεγε εξ αρχής, αυτό και λέει και τώρα: ότι δεν μπορεί να πάει το μυαλό της κάπου. Αυτή τη γυναίκα δεν την γνώριζε», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 34χρονης.

Τέλος, σε ερώτηση για όσα γράφονται περί της κατάθεσης ενός ταξιτζή που βρέθηκε στο σημείο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφόρηση για τέτοιο πρόσωπο που να έχει δώσει σημαντικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook