Σημαντικά έργα αποκατάστασης πραγματοποιούνται στον προμαχώνα Mocenigo στην περιοχή του Κουμ Καπί.

Πρόκειται για εργασίες που θα αναδείξουν το συγκεκριμένο μνημείο και θα αποτελέσει ένα σημείο που θα δώσει άλλη ποιότητα στην περιοχή.

Ανάμεσα σε άλλες, πραγματοποιούνται εργασίες στήριξης του μνημείου που επηρεάζεται λόγω της θάλασσας.

Μάλιστα, στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Το Κουμ Καπί αλλάζει. Κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, κας. Μενδώνη στα Χανιά είχαμε θέσει το αίτημα για την αποκατάσταση του προμαχώνα Mocenigo. Με την θετική αποδοχή του αιτήματος μας, την αγαστή συνεργασία μας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων και την συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με προσοχή και σεβασμό στην ιστορία του μνημείου, τα έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξη του προμαχώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έπειτα από χρόνια, το εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης μας, λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει. Την ίδια στιγμή, οι μελέτες για την ανάπλαση του Κουμ Καπί που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική μελέτη Τσακαλάκη, έχουν βγει από τα “συρτάρια” και προχωράμε προς υλοποίηση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook