Να μην προχωρήσει άμεσα σε εμπροσθοβαρή μέτρα.

Καμία δικαιολογία δεν έχει η κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στην ουσιαστική στήριξη της οικονομίας, υποστηρίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι μετά και την πρόταση της Κομισιόν, η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία «να μην προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των αγροτών».

«Εμείς αυτό ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, με το πρόγραμμά μας ‘Μένουμε Όρθιοι’, το οποίο και επικαιροποιήσαμε 45 ημέρες μετά, καθώς τα δεδομένα για την οικονομία είναι πιο δυσμενή λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Χαρίτσης εκτίμησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την ελληνική οικονομία: «Σε όλα τα ζητήματα που οι ίδιοι οι πολίτες προτάσσουν ως σημαντικά, όπως η οικονομία και τα εργασιακά, η αποδοχή της κυβέρνησης εμφανίζεται μειωμένη», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι οι φορείς των μικρομεσαίων επισημαίνουν πόσο ανεπαρκή και βλαβερά για την οικονομία είναι τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης». Ωστόσο τόνισε πως «δεν είναι η ώρα να μετράμε τα ποσοστά των κομμάτων», αφού «το πολιτικό τοπίο είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέσουμε σοβαρές προτάσεις και να ασκήσουμε αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία. Δυστυχώς δεν βλέπουμε η πολιτική της κυβέρνησης να είναι κοινωνικά χρήσιμη», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Χαρίτσης: Ακόμα περιμένουμε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις επί των ελληνοτουρκικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε: «Ακόμη περιμένουμε πρωτοβουλία από πλευράς της κυβέρνησης ώστε, δεδομένης της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, να εκπονήσουμε μια εθνική στρατηγική». «Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο φράχτης θα λύσει το πρόβλημα, για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε, να μας παρουσιάσει ένα σχέδιο και να μας απαντήσει που θα είναι, τι θα συμβεί με τους αιτούντες άσυλο, αν θα υπάρξουν γκρίζες ζώνες», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Σε κάθε περίπτωση, για μας πρέπει πάντα να τηρούνται δύο βασικές αρχές: υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Δυστυχώς, το μόνο που βλέπουμε από την πλευρά της ΝΔ είναι το πλήρες έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική, την αδυναμία των υπουργών της να συνεννοηθούν μεταξύ τους και τη μετάθεση ευθυνών στην αντιπολίτευση», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr