“Τον τελευταίο καιρό ανακινείται έντονα το ζήτημα των Σχεδίων Πόλης, ένα θέμα που “σέρνεται” για 27 ολόκληρα χρόνια (από το τέλος του 1993), και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/5) στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γουλιδάκη, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχου κ. Μ. Χανιωτάκη, του Περιφεριακού Συμβούλου (τομέας περιβάλλοντος) κ. Ν. Ξυλούρη, του Αναπλ Δ/ντη (Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού) κ. Μαρ. Κριτσωτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι η σύνταξη των γεωλογικών μελετών και ρεμάτων αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας και βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναλήφθηκε η δέσμευση να εξετάσουν εκ νέου οι υπηρεσίες τις συμβάσεις των σχεδίων που έχουν τα λιγότερα νομικά ζητήματα, προκειμένου να συνεχίσει η υλοποίηση τους – μετά τις απαραίτητες νομικές προσθήκες που θα γίνουν.

Σύντομα – ανέφερε – θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο Δ.Σ και ασφαλώς θα είμαστε σε θέση να πληροφορηθούμε το βαθμό ωριμότητας κάθε μελέτης, ώστε να “τρέξουν” άμεσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook