Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του STAR οι Αρχές ταυτοποίησαν τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, βασικό ρόλο έπαιξε και η ίδια η Ιωάννα, έστω κι αν οι πληροφορίες που έδωσε ήταν ελάχιστες, αφού αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να δει καθαρά τα χαρακτηριστικά της. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν της 34χρονης κατάφεραν να συνθέσουν το προφίλ της γυναίκας που ήθελε να την καταστρέψει και να τη σημαδέψει για όλη της τη ζωή.

Τώρα, περιμένουν να δέσουν την υπόθεση με ατράνταχτες αποδείξεις και να οδηγήσουν τη γυναίκα με το βιτριόλι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», δύο με τρία πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της 34χρονης έχουν βάλει στο κάδρο των βασικών υπόπτων για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας όπου εργάζεται στην Καλλιθέα η άτυχη Ιωάννα, πριν από περίπου 13 ημέρες.

Η ίδια βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν την εμπιστοσύνη της και να της δείξουν πως δεν έχει πλέον «κανέναν λόγο να φοβάται» και ότι είναι «δίπλα της». Αρκετά σημαντικά θεωρούνται και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά τις τελευταίες ημέρες, ενδεχομένως και ώρες, πριν από την επίθεση που δέχτηκε.

«Θέλω να βρεθεί η γυναίκα που μου επιτέθηκε, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί έκανε κάτι τέτοιο. Δεν τη γνωρίζω», φέρεται να είπε την περασμένη εβδομάδα η ίδια στους αστυνομικούς, μέσα από τη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο Μαγούλας, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Στενεύει ο κλοιός των υπόπτων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Ελεύθερου Τύπου, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, η οποία προκάλεσε σοκ σε όλο το πανελλήνιο, εξετάζουν πάνω από 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε μια ακτίνα μισού χιλιομέτρου, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασε αλλά και διέφυγε η μαυροφορεμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν εκείνη που έριξε στην άτυχη Ιωάννα το καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται, με λεπτότητα, το θέμα πήραν την περασμένη εβδομάδα την πρώτη γραπτή κατάθεση της άτυχης γυναίκας, αφού πρώτα είχαν επικοινωνήσει αρκετές φορές προφορικά μαζί της. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που έγινε η επίθεση τονίζοντας πως όταν μπήκε στα γραφεία της εταιρίας είδε μία γυναίκα που ανέβηκε από τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο. Σύμφωνα με την περιγραφή της, η γυναίκα που της επιτέθηκε φορούσε μαύρα ρούχα, σκουφί και μία μάσκα. Η ίδια φυσικά φαίνεται πως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας, με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο.

Η συλλογή στοιχείων από την ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει κάποια στοιχεία και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσωπο που ενδεχομένως να έκανε την επίθεση, αλλά ψάχνουν να βρουν την αιτία και αρκετές αποδείξεις προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση και να έχουν ατράνταχτα στοιχεία πριν προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ύποπτου ατόμου. Ήδη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν λάβει πάνω από 23 καταθέσεις από πρόσωπα του συγγενικού, επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ και να βρουν την άκρη του νήματος.

Οι Αρχές κάνουν ενδελεχή έρευνα και προσπαθούν να «ταιριάξουν» τις καταθέσεις και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν «κενά» σε κάποιο πρόσωπο που ίσως να μην αναφέρει αρκετά πράγματα από όσα μπορεί να γνωρίζει στους αρμόδιους αστυνομικούς. Τη Δευτέρα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τις τηλεφωνικές επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα η άτυχη Ιωάννα. Οι αστυνομικοί θα επικεντρωθούν και στις ημέρες πριν από την επίθεση, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν είχε δεχτεί απειλές κατά το παρελθόν ή αν υπήρχε κάποια γυναίκα με την οποία είχε είτε διαμάχη είτε επαγγελματικές ή προσωπικές διαφορές.

Ο συνήγορος της 34χρονης

«Ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία μετά τη συλλογή των στοιχείων να φτάσει στα ίχνη της δράστιδος. Να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για αυτή την αποτρόπαια πράξη που διέπραξε. Το ίδιο ζητάει συνέχεια και η Ιωάννα», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο συνήγορος της κοπέλα, δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΛ.ΑΣ. και η ειδική ομάδα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αλλά και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία με μεγάλη προσοχή προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τη γυναίκα που έκανε τη βάναυση επίθεση και να την οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη. Η ίδια, σύμφωνα με τα έως τώρα λεγόμενά της, υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητα της γυναίκας που της επιτέθηκε, ούτε εάν προέρχεται από το κοντινό της περιβάλλον, γεγονός το οποίο φαίνεται πως δυσκολεύει τις έρευνες των αστυνομικών.

Όπως λένε οι αξιωματικοί, η ψυχολογία της είναι άσχημη και αυτό ενδεχομένως να επηρεάζει και τη μνήμη της. Τονίζουν παράλληλα πως θα χρειαστεί να μιλήσουν μαζί της αρκετές φορές ξανά. Η νεαρή κοπέλα πάντως φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της. «Αυτό που έλεγε εξαρχής, αυτό λέει και τώρα: δεν μπορεί να πάει το μυαλό της κάπου, δεν μπορεί να εστιάσει σε κάποιο πρόσωπο που να ήθελε να της κάνει κακό. Αυτή τη γυναίκα δεν τη γνώριζε. Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία και περιμένουμε να δούμε αν θα οδηγήσουν κάπου οι καταθέσεις που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ.», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook