Η πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που προσέλκυσε πολύ κόσμο.

-Τελευταία ενημέρωση, 14:00-

Με σύνθημα “Προστατεύουμε αυτό, που αγαπάμε”, δεκάδες εθελοντές βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στο Ενετικό λιμάνι, για μια, πραγματικά, εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να  καθαρίσουν δηλαδή τον βυθό του λιμανιού, που ως γνωστόν, γεμίζει από κάθε είδους αντικείμενα, αποτέλεσμα νοοτροπίας που δεν συνάδει με τον σύγχρονο πολιτισμό. 

Πάνω από 100 εθελοντές, γύρω στους 45 δύτες, εθελοντές από την 1η ΜΑΛ, από το Τάγμα Εθνοφυλακής, η ομάδα ράγκμπι Cretan Gunners και απλοί πολίτες μπήκαν στην εξαιρετική αυτή διαδικασία για να καθαρίσουν τον βυθό του μνημείου της πόλης του Ενετικού λιμανιού Χανίων.

“Πήραμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε τον βυθό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες και εθελοντές οι οποίοι είναι πάνω από κάθε προσδοκία”, σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων Μανώλης Κοτσιφάκης.

Εξάλλου ήταν μια πρωτοβουλία που ήταν ήδη στα σκαριά…

“Είχαμε μπει στη διαδικασία, ως Λιμενικό Ταμειο να καθαρίσουμε το λιμάνι. Τώρα με τον κορωνοϊό, που τα νερά ήταν καθαρά η εικόνα στο βυθό ήταν άσχημη. Πήραμε την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό και θεωρούμε ότι το Ενετικό λιμάνι που είναι “ορόσημο” για τον τόπο μας, πρέπει να παρουσιάζει καλή εικόνα”, επισημαινει ο κ. Κοτσιφάκης.

Βίντεο- δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων:

Εθελοντές “Σαμαρείτες”, η ομάδα διάσωσης, οι επικεφαλής δύτες κκ. Παπακαστρίτσιος, Γιαννουλάκης, Χελουδάκης, μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ (Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μοναδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων), η ΔΕΔΙΣΑ, το Λιμενικό Σώμα Χανίων και φυσικά οι απλοί πολίτες ήταν εκείνοι που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία.

Aκολούθησε κέρασμα με έναν όμορφο “μπουφέ” που είχε ετοιμαστεί έξω από τον Ιστιοπλοϊό Όμιλο.

Βίντεο-πλάνα από την πρωτοβουλία καθαρισμού του Ενετικού Λιμένα Χανίων:

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης, ευχαριστώντας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την συμμετοχή της, ανέφερε:

“Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι διότι αυτή η πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων αποτελεί και την έκφραση της κουλτούρας και των αξιών του τόπου μας.Το Ενετικό Λιμάνι ως ένα μοναδικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς προσελκύει το ενδιαφέρον μας καθώς πρωταρχικός μας στόχος είμαι η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συμμετέχοντες και να επισημάνω ότι η άμεση και θετική ανταπόκριση όλων είναι και η απόδειξη ότι μπορούμε να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την οικολογική μας συνείδηση αλλά και να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”.

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook