Τα μικρά παιδιά που αντίκρυσαν το θέαμα τα έχασαν.

Μια εικόνα που σίγουρα προκαλεί λύπη.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Παντελής Σπυριδάκης:

Αντιμέτωποι με μια θλιβερή εικόνα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην Σκαλέτα, στην παραλία κοντά στο εκκλησάκι του Αη Νικόλα.

Η εικόνα ενός νεκρού δελφινιού στην παραλία τους έκανε όλους να σαστίσουν και να μην ξέρουν τι να κάνουν. Τα μικρά παιδιά που αντίκρυσαν το θέαμα τα έχασαν.

Κι η ανησυχία εντείνεται καθώς η μέρα του Σαββάτου & ο καλός καιρός αναμένεται να οδηγήσει αρκετό κόσμο στην συγκεκριμένη παραλία.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής που το δελφίνι το ξέβρασε η θάλασσσα έξω στην ακτή τραυματισμένο – ενώ ήταν ακόμα εν ζωή!
Οι κάτοικοι αμέσως επικοινώνησαν με τις Αρχές και μια ομάδα ανθρώπων από το Λιμενικό κατέφθασε σε μια προσπάθεια, να το βοηθήσει να επιστρέψει μέσα στην θάλασσα. Όμως – όσο κι αν προσπάθησαν – αυτό κατέστη αδύνατο.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν & να αφήσουν το δελφίνι εκεί. Το δελφίνι – όπως ήταν αναμενόμενο- πέθανε. Και παραμένει ακόμα εκεί.
Οι άνθρωποι ξυπνώντας το βρήκαν ακόμα να κείτεται εκεί. Επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ακόμα περιμένουν για να βρουν ένα το τρόπο να το μεταφέρουν μακριά από την ακτή!

Η πιο συνήθης αιτία θανάτου…
Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια τα ζωνοδέλφινα προσεγγίζουν τις μηχανότρατες ολοένα και συχνότερα, λόγω της μείωσης της τροφής τους που έχει προκαλέσει η συνεχής υπεραλίευση.

Συνήθως εγκλωβίζονται την ώρα που οι σάκοι των μηχανοτρατών ανέβαινουν γεμάτοι με ψάρια κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Με βάση τα τραύματά τους είναι ξεκάθαρο ότι τα δελφίνια βγαίνουν ζωντανά στο κατάστρωμα των σκαφών και τα πέτανε ζωντανά στη θάλασσα με κομμένα τα πτερύγια, έχοντας τελικά ένα βασανιστικό θάνατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook