Τα φίνα αρώματα που συνδυάζονται σε αυτό το πιάτο ισορροπούν άψογα σε ένα ντελικάτο, λαχταριστό συνδυασμό.

Προετοιμασία: 30 λεπτά Ψήσιμο: 30 λεπτά Μερίδες: 6 Δυσκολία: εύκολο 

Υλικά συνταγής

πεσκανδρίτσα: 900 γρ. (6 ουρές ή φιλέτα), χωρίς κόκαλο και πέτσα
λευκό κρασί: 1/2 ποτήρι
μελιτζάνα: ½ ψιλοκομμένη
κολοκυθάκι: ½ ψιλοκομμένο
καρότο: 2 ψιλοκομμένα
κρεμμύδι: 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
πιπεριά Φλωρίνης: ½ ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
κριθαράκι: 2 φλιτζάνια, ελαφρά βρασμένο
βούτυρο λιωμένο: 1 κουταλιά της σούπας
ζωμός λαχανικών: 1 φλιτζάνι ή 1 κύβος διαλυμένος σε ζεστό νερό
άνηθος ή μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο: λίγο, για το άλειμμα
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
 
Εκτέλεση συνταγής

Αλείφετε τις ουρές ή τα φιλέτα πεσκανδρίτσας με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σοτάρετε για 2’ - 3’ και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2’ - 3’, ρίχνοντας μέσα και το κριθαράκι και προσθέτοντας αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε συχνά. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5’ - 7’ σκεπασμένο. Προσθέτετε τα μυρωδικά και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com