Η Αστυνομία δήλωσε πως υποπτεύονταν ότι το θύμα έφερε όπλο

Ηαστυνομία του Ισραήλ πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο 30/5 έναν άνδρα τον οποίο υποπτεύονταν ότι κρατούσε όπλο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, αν και, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Παλαιστίνιος τελικά βρέθηκε ότι ήταν άοπλος. «Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν έναν ύποπτο με ένα αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με πιστόλι. Του ζήτησαν να σταματήσει και άρχισαν να τον κυνηγούν με τα πόδια. Στη διάρκεια του κυνηγητού, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου», επεσήμανε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ρόζενφελντ πρόσθεσε ότι ο ύποπτος, τον οποίο αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν ως έναν Παλαιστίνιο που ζούσε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πέθανε.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αν ο άνδρας κρατούσε όπλο, όμως το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 News μετέδωσε ότι ήταν άοπλος ενώ η Washington Post μετέδωσε πως το θύμα ήταν αυτιστικό. Η ένταση έχει οξυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή αφού το Ισραήλ να ανακοίνωσε πως ελπίζει να προχωρήσει ένα σχέδιο επέκτασης της κυριαρχίας του σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, κάτι που θα σημαίνει τη ντε φάκτο προσάρτησή τους.

Οι Παλαιστίνιοι, αραβικά κράτη, ο ΟΗΕ και ευρωπαϊκά κράτη έχουν προειδοποιήσει κατά της κίνησης αυτής, ενώ οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Την Παρασκευή 29/5 ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι τα στρατεύματά του στη Δυτική Όχθη πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook