Το ξενοδοχείο «La Mirage», ιδιοκτησίας Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, στην οδό M.Κοτοπούλη στην Ομόνοια, σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει ως χώρος διαμονής νέων και φοιτητών, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης, ο αρμόδιος υπουργός, Γ.Παπακωνσταντίνου, σε συνεργασία με τον υπουργό Aμυνας, Π.Μπεγλίτη και το δήμαρχο Αθηναίων, Γ.Καμίνη, αποφάσισαν να αξιοποιηθεί το ξενοδοχείο που σήμερα παρακμάζει, ως χώρος κατοικίας για φοιτητές και νέους.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Ως δέλεαρ για την προσέλκυση των νέων θα προβληθεί η θέση του ξενοδοχείου, με άμεση πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τους ιστορικούς χώρους της πόλης, σε συνδυασμό με το χαμηλό τίμημα και τη λειτουργία υπηρεσίας ασφάλειας όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, το μηνιαίο ενοίκιο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ και με μικρή επιπλέον χρέωση θα προσφέρονται υπηρεσίες καθαριότητας δωματίου και φροντίδας ρουχισμού.

Το ξενοδοχείο, εκτός από τα 208 δωμάτια, διαθέτει τρία εστιατόρια, μπαρ, καφετέρια και αίθουσα συνεδριάσεων, τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν προκειμένου να διαμορφωθούν κοινόχρηστοι χώροι για τον ελεύθερο χρόνο των νέων, καθώς και ένα μεγάλο εστιατόριο.

Η μετατροπή του ξενοδοχείου σε νεανική, φοιτητική κατοικία θα λειτουργήσει πιλοτικά. Πρόκειται για ένα μοντέλο καταπολέμησης της υποβάθμισης που έχει, επανειλημμένως, ακολουθηθεί επιτυχώς σε περιοχές ευρωπαϊκών πόλεων.

Η επιτυχία του εγχειρήματος αναμένεται να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επαναχρησιμοποίηση και άλλων κτιρίων του κέντρου, τα οποία αυτή τη στιγμή παρακμάζουν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook