Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη για θέματα σχολικής στέγης του Δήμου είχε το Σάββατο 30 Μαΐου ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – ΓΕΛ Βουκολιών, όπου είχε την ευκαιρία να δει τις τρεις καινούργιες προκατασκευασμένες αίθουσες που εγκαταστάθηκαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς και μία τέταρτη που είχε εγκατασταθεί τον προηγούμενο μήνα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ. Διγαλάκη και στενή συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αντικατάστασης των φθαρμένων σχολικών αιθουσών. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, κατέστη δυνατή η τοποθέτηση των καινούργιων αιθουσών, με δωρεές στις οποίες προχώρησαν οι εταιρείες COSMOTE και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οι κύριοι Διγαλάκης και Μαλανδράκης ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον διευθυντή του Γυμνασίου, Κωνσταντίνο Σαμαρά και τον αναπληρωτή διευθυντή του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), Αδάμ Αδαμίδη. 

Με την ευκαιρία έγινε ξενάγηση και στο Πολύκεντρο Βουκολιών, που γειτονεύει με το σχολικό συγκρότημα, και συζητήθηκε η περαιτέρω αξιοποίησή του. 

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, τέθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά σχολεία, με βασικό την έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ο κ. Διγαλάκης διευκρίνισε ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ληφθεί υπόψιν αυτό το σημαντικό ζήτημα, ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις που δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώθηκε γενικότερα για τα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πλατανιά και τις ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει την αξιοσημείωτη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στην πρόκληση της τηλεκπαίδευσης που επέβαλε η υγειονομική κρίση.

Ο κ. Διγαλάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Μαλανδράκη, επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, παρουσία του διευθυντή του Λυκείου, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και ειδικού συμβούλου σε θέματα Παιδείας, Γιάννη Δαράκη, καθώς και του αντιδημάρχου, αρμόδιου για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών, Γιώργου Καλαϊτζάκη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παλιές προκατασκευασμένες αίθουσες από το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – ΓΕΛ Βουκολιών έχουν επισκευαστεί και αναμορφωθεί με πρωτοβουλία των ενηλίκων μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, με τον κ. Διγαλάκη να συγχαίρει την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook