Οι  κατηγορούμενοι ξέσπασαν σε κλάματα μόλις ανακοινώθηκε η αθωωτική ποινή

Τα 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου ΝΟΚΑ είχαν συλληφθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν, καλά κρυμμένα, ναρκωτικά αξίας 100 εκ. δολλαρίων. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σήμερα καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να εκπνεύσει το 18μηνο και κατά συνέπεια η Δικαιοσύνη προχώρησε σε διαδικασίες εξπρές. Τα 11 μέλη του πληρώματος κρίθηκαν αθώα λόγω αμφιβολιών και μόλις ακούστηκε η τελική ετυμηγορία ξέσπασαν σε κλάματα. 

Υπενθυμίζουμε ότι το επιβατηγό - πλοίο εντοπίστηκε στην θάλασσα της Κρήτης στις 10 Δεκεμβρίου 2018 και οδηγήθηκε  από τα νοτιοανατολικά της Κρήτης όπου έπλεε, συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, στο λιμάνι του Αθερινόλακκου και εν συνεχεία στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Μετά από ενδελεχή έρευνα από ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος με συνοδεία ειδικών σκυλιών ανακαλύφθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε ένα από τα 18 κοντέινερ που υπήρχαν στο φορτηγό - πλοίο. Στο συγκεκριμένο κοντέινερ, βρέθηκαν περίπου 10 τόνοι του ναρκωτικού "σοκολάτα" ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να εντοπιστεί περισσότερη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.