Την εξέλιξη της πορείας των έργων για την επέκταση του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει χθες 01/06/2020, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πράσινου, κ. Τσουπάκη Μιχάλη καθώς και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ, Ηλιάκη Νίκο.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το χώρο εργασιών για την επέκταση του ΧΥΤΥ και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς της ΔΕΔΙΣΑ και τους μηχανικούς του αναδόχου εργολάβου για την πορεία της διαδικασίας στεγανοποίησης του νέου κυττάρου του ΧΥΤΥ.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της επιχείρησης όπου εξετάστηκε η πορεία  ολοκλήρωσης του έργου και η πορεία αποκατάστασης του υφιστάμενου ΧΥΤΥ.

“Παρακολουθούμε στενά την πορεία του σημαντικού αυτού έργου, που εξασφαλίζει την τελική εναπόθεση απορριμμάτων για τα επόμενα 20 χρόνια. Συγχρόνως, διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδότηση για συμπληρωματικές εργασίες του έργου που θα το καταστήσουν περισσότερο λειτουργικό ενώ θα συμβάλλουν στην οριστική αποκατάσταση του παλιού ΧΥΤΥ και την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων σε σχέση με το χώρο αυτό. Είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στον Δήμο Χανίων και είναι καθοριστικής σημασίας για την βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ και την προστασία του περιβάλλοντος.” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης.

“Ένα σημαντικό έργο υλοποιείται, ένα έργο που ο Δήμος Χανίων έχει ανάγκη.” τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πράσινου, κ. Τσουπάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.973.054,62 ευρώ με ΦΠΑ και αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου, να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις πρώτες ποσότητες απορριμάτων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook