Με ραντεβού στα ΚΕΠ η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τον μήνα Ιούνιο και μέχρι Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020: 

α) Για χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ή κουπονιών αγοράς Βιβλίων ή εισιτηρίων θεάτρου , σε ασφαλισμένους ή συνταξιούχους αγρότες, πρώην ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ) ή/και σε εν ενεργεία ή συνταξιούχους υπάλληλους πρώην ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) και β) Για χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες ή πολύτεκνες μητέρες.

 Επειδή όμως η αυτοπρόσωπη επίσκεψη πολιτών στα ΚΕΠ, συνεχίζεται να πραγματοποιείται, καθημερινά από 7:30 έως 15:00 μόνο κατόπιν ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να επικοινωνούν εγκαίρως με τα ΚΕΠ, είτε τηλεφωνικά ή απευθείας με e-mail  αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας, (ακολουθεί πίνακας με τηλέφωνα και e-mail όλων των ΚΕΠ).

Να σημειωθεί ότι δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από τρίτους χωρίς εξουσιοδότηση του/ης δικαιούχου.

Τα δελτία τουρισμού, κουπόνια ή εισιτήρια που θα εγκριθούν ή θα κληρωθούν πρέπει να παραληφθούν από τις 6/7/20 μέχρι και 31/8/20 και να χρησιμοποιηθούν μέχρι τις 10/5/2021.

Τα δελτία και λοιπά κουπόνια που δεν παραληφθούν μέχρι τις 31/8/20 θα δοθούν κατά προτεραιότητα μέχρι εξαντλήσεως τους, μετά τις 7/9/20.

Τέλος δελτία δικαιούνται και τα τέκνα που είναι ηλικίας άνω των 5 ετών (γέννηση μέχρι 31-12-2015).

Να σημειωθεί ακόμα ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους δικαιούχους που δηλώνουν κατοικία σε κάποιο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook