Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλώση με την συμμετοχή της πρώην Υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου.

Η σχετική ανακοίνωση: 

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα πλήξουν περισσότερο τις κοινωνίες της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί και πάλι να αξιοποιήσει την κρίση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας για να πετύχει μια ευρύτερη αναδιάρθρωση υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Τη διαπίστωση έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Το κοινωνικό κράτος μετά την πανδημία», που συνδιοργάνωσε η Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και ο ραδιοφωνικός σταθμός Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm.

Όπως εξήγησε η πρώην υπουργός η πανδημία έχει την ιδιαιτερότητα, σε σύγκριση με άλλες κρίσεις, να λειτουργεί ως «καταλύτης ασύμμετρης διεύρυνσης των ανισοτήτων», δηλαδή έχει βαριές επιπτώσεις σε πολύ περισσότερα κοινωνικά στρώματα, ακόμη και στα μεσαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, ούτε καν ενίσχυσε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως είχε υποσχεθεί. Αλλά ακόμη και αυτό δεν θα αρκούσε, διότι «δυστυχώς δεν γίνεται φέτος να φτωχοποιηθούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα και του χρόνου να γίνουμε όλοι πλούσιοι», όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Φωτίου.

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε η κ. Φωτίου, «σχεδιάσαμε, κοστολογήσαμε και προτείνουμε το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι 2’, που προβλέπει τη θεσμοθέτηση επιδόματος έκτακτης ανάγκης, που ενισχύει το εισόδημα 4 εκατομμυρίων πολιτών. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο προστατεύουμε τους πολίτες από την επισφάλεια αλλά διασφαλίζουμε ότι θα αποφύγουμε μία ανατροφοδοτούμενη ύφεση, όπως συνέβη με την προηγούμενη οικονομική κρίση».

Εκπροσωπώντας φορείς και κοινωνικές δομές της Κρήτης, στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Εμμανουέλα Μαθιουδάκη, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Νικολακάκης, η πρώην πρόεδρος Νίκη Γιαμαλάκη και τα πρώην μέλη της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Γιάννης Μπέρκοβιτς και Νικολέτα Σαμαρά, το μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κατερίνα Επιτροπάκη, καθώς επίσης ο συντονιστής της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης.

Την ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος του Κόκκινου Κρήτης 88,4 fm Βασίλης Σπυριδάκης.

Η εκδήλωση για το κοινωνικό κράτος ήταν η πέμπτη κατά σειρά ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσανη Νομαρχιακή Επιτροπή Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm. Όπως και οι προηγούμενες, μεταδόθηκε ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χιλιάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να σχολιάσουν και να απευθύνουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook