Την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος επιθυμούν οι ομάδες της Football League, που παράλληλα καταθέτουν στο Δ.Σ. της SL2/FL δύο προτάσεις αναδιάρθρωσης. 

Η μία αφορά τη συγχώνευση της Super League 2 με τη Football League και τη δημιουργία δεύτερης κατηγορίας με ομίλους Βορρά και Νότου, ενώ η δεύτερη αφορά την άνοδο των 8 πρώτων της Football League - ανάμεσά τους και ο ΟΦ Ιεράπετρας - στη Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων στη Γ' Εθνική. 

Η ανακοίνωση της Ενωσης Α2-Β Εθνικής έχει ως εξής:

Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:
α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.
β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.  


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook