Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλει μια έγκυος σε σε σελίδα παραπόνων μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας επέδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα προ ημερών στο ΙΚΑ Χανίων και μάλιστα, σύμφωνα και με άλλες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί και στο Flashnews, είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί.

Υπάλληλος ακολουθώντας το “γράμμα” του νόμου, λόγω και των νέων συνθηκών που επικρατούν πλέον στις δημόσιες υπηρεσίες λόγω του κορωνοϊού, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να εξυπηρετήσει έγκυο γυναίκα, στον 7ο μήνα της (οπότε εμφανώς έγκυος), αφήνοντας την στη ζέστη και ζητώντας μάλιστα αποδείξεις ότι η γυναίκα είχε τηρήσει τις ηλεκτρονικές διαδικασίες για να κλείσει ραντεβού.

“Τα παράπονά σου στο υπουργείο”! είπε χαρακτηριστικά και με αγενές ύφος.

Η έγκυος γυναίκα καταγγέλει το περιστατικό και την κάκιστη συμπεριφορά της υπαλλήλου σε σελίδα παραπόνων στο Facebook, αναφέροντας τα εξής:

Είμαι 7 μηνών έγκυος και σήμερα πήγα …… για να ενημερωθώ τι χρειάζεται για……….. Περίμενα μισή ώρα κάτω από τον ήλιο σε ένα παράθυρο το οποίο πλέον είναι το …… Η “κυρία” εκεί βγήκε για πέντε λεπτά στο παράθυρο με ύφος ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν εκτός ραντεβού, της λέω είμαι έγκυος δεν μπορώ να εξυπηρετηθω?

Έχω στείλει mail ….. για ραντεβού εδώ κι έναν μήνα και δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο…με ύφος πάλι μου λέει πρώτον θα περιμένεις την σειρά σου και δεύτερον αν δεν μου αποδείξεις ότι έστειλες το mail δεν πρόκειται να σε εξυπηρετήσω! Της λέω πρώτον μέσα έχετε ένα χαρτί στα ταμεία το οποίο λέει ότι οι έγκυος έχουν προτεραιότητα και δεύτερον είναι δυνατόν να εργάζεται όλος ο κόσμος και μόνο εσείς φοβάστε να μην κολλήσετε?
Δεν μπορώ να ξανά έρθω! Αφήστε με να μπω έστω μέσα να κάτσω στην σκιά…η απάντηση της ηταν με παρά πολύ υψηλό τόνο τα παράπονά σου στο υπουργείο και μας έκλεισε το παράθυρο στα μούτρα και δεν εξυπηρέτησε κανέναν!! Ενημερωτικά το λέω μέσα ήταν τρία άτομα τα οποία κουβέντιαζαν μέσα στην δροσιά και εμείς καιγομασταν κάτω από τον ήλιο για να μας υψώσει την φωνή ώστε να μην ακούει κανέναν τι της λέει και στο τέλος να μας κλείσει και το παράθυρο!!

Κι άλλα περιστατικά με εγκύους!

Ανάλογα περιστατικά πάντως κάκιστης συμπεριφοράς αλλά και αδιαφορίας έχουν φτάσει στο Flashnews προσφάτως. Πριν μερικές ημέρες μας ήρθε η εξής καταγγελία, συνοδευόμενη και από φωτογραφία:

Αυτή την στιγμή είναι τρεις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, μαζί με τόσο κόσμο και δεν υπάρχει κανένας να εξυπηρετήσει.  Έχουν συμπληρώσει τις αιτήσεις και καμιά απάντηση. Ας αποφασίσουν αν θα λειτουργούν ή όχι δεν γίνεται να ταλαιπωρείται έτσι ο κοσμος.

Δεν πάμε στο ΙΚΑ για να πιούμε καφέ, είτε θα χρειαζόμαστε κάποιο χαρτί είτε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν μπορούν να προσβάλλουν και να μειώνουν τον κόσμο επειδή έχουν μία δημόσια θέση, αναφέρει χαρακτηριστικά μια έγκυος που βρέθηκε στην ίδια θέση.
 .

(H φωτογραφία εστάλη προ ολίγων ημερών στο Flashnews και είναι έξω από το ΙΚΑ Χανίων)

Πέραν δηλαδή της άσχημης συμπεριφοράς που επιδεικνύουν κάποιοι υπάλληλοι (λίγοι ευτυχώς στον αριθμό) υπάρχει και το μόνιμο πρόβλημα των δημόσιων υπηρεσιών, έλλειψης δηλαδή προσωπικού, γεγονός που δεν επιτρέπει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook