Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της σημαντικής δράσης που λαμβάνει χώρα στα Χανιά.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (4/6) και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη (5/6) στο δυτικό πάρκο των Αγίων αποστόλων στα Χανιά.

Μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», λαμβάνει χώρα εθελοντική αιμοδοσία  για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η δράση αυτή στα Χανιά που από την Παρασκευή θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις της Κρήτης (με πρωτο το Ρέθυμνο), υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την Αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Η αιμοδόσία πραγματοποιείται μέσω των δύο, σύγχρονων κινητών μονάδων του "Οδυσσέα" αλλά και την κινητή ιατρική μονάδα.

"Εξαιρετικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχει κινητοποίηση λόγω του κορωνοϊού. Θα γίνει ένα οδοιπορικό σε πόλεις όλης της Ελλάδας.", επεσήμανε μέσω σύνδεσης με skype ο πρόεδρος ΔΣ του οργανισμού "Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστας Γιαννόπουλος.

"Θέλουμε να δώσουμε αίμα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και ευχαριστώ όλους του ς εμπλεκόμενους γαι αυτή την προσπάθεια", τόνισε ο εκπρόσωπος του "Χαμόγελου του Παιδιου" στα Χανιά, Νίκος Τριανταφύλλου. 

Στη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Μάνος Μπολώτης,  η υπευθ. αθλητισμού και Παιδείας της Αντιπεριφέρειας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χανίων Στέλιος Μιχαηλάκης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχεσεων της ΠΑΕ Χανιά (που συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή), Λευτέρης Μπουζάκης.

Δείτε τις δηλώσεις τους σε βίντεο:

Γιατί προέκυψε αυτή η πρωτοβουλία

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 2821341790 (καθημερινά 11:00-14:00) ή να στείλουν email στο [email protected], για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Η δράση πραγματοποιείται Τετάρτη (3/6) και Πέμπτη (4/6) από τις 09:00 έως τις 14:00, στο δυτικό πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιείται στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία βρίσκεται στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων (Δυτικό Πάρκινγκ).

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στo χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Κρήτη, με επόμενο προορισμό το Ρέθυμνο (5 Ιουνίου 2020).

Φωτογραφίες