Κατέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά αποτελούμενο από τους  Δημήτρη Ανθούση Αλεξία Κουμάκη και Στυλιανό Μαριανάκη Δημοτικούς Συμβούλους Πλατανιά,  στα πλαίσια δράσεων και περιοδειών  σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά ,με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας τους , επισκέφθηκε σήμερα  το Γυμνάσιο-Λύκειο Αλικιανού, το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αλικιανού.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την σχολική κοινότητα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν, έγινε ανταλλαγή απόψεων, και καταγράφηκε η κοινή αγωνία όλων για άμεσες παρεμβάσεις.

 Έγινε επίσης συζήτηση για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας , για το νέο αντι εκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα του Γυμνασίου-Λυκείου,  όπου διαπιστώνεται ότι παραμένει άλυτο το αίτημα κατασκευής και άλλων αιθουσών διδασκαλίας, που να επαρκούν για τις ανάγκες του συγκροτήματος, καθώς ούτε καν ως ασπιρίνη δεν μπορεί να θεωρηθεί η προσθήκη  δυο μόνο αιθουσών προκατ που δεν επαρκούν.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την απαρχαιωμένη, ηλεκτρολογική εγκατάσταση που σε κάθε βροχή βραχυκύκλωνει,  ή την μη επάρκεια των αιθουσών φυσικών επιστημών και πληροφορικής, όπου 240 μαθητές μοιράζονται από μια αίθουσα αντίστοιχα , συνθέτουν μια δύσκολη καθημερινότητα για μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς .

 Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο νηπιαγωγείο όπου χρήζουν άμεσης παρέμβασης οι κτηριακές υποδομές του( βαψίματα εξωτερικά ),καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος.

Επίσης καταγράφηκαν και μια σειρά αλλά ζητήματα όπως ο αντισεισμικός του έλεγχος και η ανάγκη ανέγερσης δυο νέων αιθουσών τα οποία θα αναδειχτούν το επόμενο διάστημα.

 Καλούμε το Δήμο Πλατανιά να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των σχολικών μονάδων .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook