Ιστορική άνοδο – έστω και λόγω αναδιάρθρωσης – στη Β’ Εθνική μπορεί να πανηγυρίζει ο ΑΟΚ Χανιά έπειτα από την επανεκτίμηση της κατάστασης που έκανε η ΕΟΚ στη Γ’ Εθνική.

Μετά την αρχική επικύρωση της βαθμολογίας σε 1ο και 2ο όμιλο “ριγμένες” λόγω αγώνων λιγότερων ήταν οι ομάδες Αχαγιά ’82 (1ος όμιλος), Φανάρια Νάξου, ΑΟΚ Χανιά και Κρόνος Αγ. Δημητρίου (2ος). Κατά συνέπεια η ΕΟΚ προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι τέσσερις ομάδες αυτές έχουν δικαίωμα ανόδου στη Β’ Εθνική. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ομάδα που δε θα δηλώσει συμμετοχή στην Α1 ανδρών δεν θα μπορεί να παίξει στην Α2, αλλά στη Β’ Εθνική, κάτι που αφορά ουσιαστικά το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο αποχωρεί από τη μεγάλη κατηγορία έπειτα από την απόφαση-σοκ του Κωστή Ζομπανάκη να σταματήσει από τη διοικητική ηγεσία της ομάδας. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

Στην σημερινή της (3/6), συνεδρίαση η Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ, κατόπιν επανεξέτασης της βαθμολογικής κατάταξης των 1ου και 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, αποφάσισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Β’ Εθνικής κατηγορία Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αποκτούν και οι εξής ομάδες, πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Α.Ο. ΑΧΑΓΙΑ 82., ΑΠΑΣ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ και Γ.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επίσης η Ε.Ε. αποφασίζει ότι στη περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook