Οι ΠοδηΛάτρεις “ξανακτύπησαν”  εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι με ποδήλατα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τεταρτης στη Δημοτική Αγορά Χανίων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. 

Στην ανακοίνωση ανέφεραν ότι εκδήλωση έγινε για την ασφάλεια των ποδηλατών στο δρόμο αλλά και για τους εξής λόγους:

– για το περιβάλλον

– για την άθληση

– για την οικονομία

– για τον δημόσιο χώρο

– για μία καθαρή πόλη

– για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων

– για μία ανθρώπινη πόλη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε ότι θα γίνεται σταδιακά η επέκταση του ποδηλατόδρομου της Πειραιώς, ενώ θα γίνουν νέα τμήματα ποδηλατόδρομων στο κέντρο της πόλης. “Η νέα διαδρομή, που δημιουργούν τα συνεργεία του δήμου Χανίων, αυτές τις ημέρες, ξεκινάει από την οδό Κυδωνίας, συνεχίζει στην Αποκορώνου, την Νεάρχου, την Τζανακάκη, την Χατζημιχάλη Γιάνναρη, την Σκαλίδη, κατεβαίνει κάτω στην Πειραιώς παραλιακά και κλείνει ένα σημαντικό κύκλο μια μεγάλη διαδρομής που θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες, να μπορούν με ασφάλεια να μετακινούνται με ποδήλατο”. 

Ο Αναστάσιος Φουρικης, μέλος της συλλογικότητας «ποδηλατείς», τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ποδηλατείς ζητούν ποδηλατοδρόμους και αναμένουν να δουν την διαδρομή που εχει χαράξει ο Δήμος Χανίων για την οποία τα έργα έχουν ξεκινήσει ήδη. «Χρειαζόμαστε ποδηλατοδρόμους, για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια, μετά την καραντίνα οι ποδηλάτες αυξήεθηκαν αρκετά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook