Η κατάταξη βασίζεται στους δείκτες h-index, παραπομπές και αριθμό εγγράφων DBLP που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 16 Μαΐου 2020

Δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης περιλαμβάνονται στην κατάταξη με όλους τους κορυφαίους επιστήμονες της επιστήμης της πληροφορικής που συνδέονται με την Ελλάδα. 

Συνολικά περιλαμβάνονται 37 επιστήμονες με 4 από αυτούς να συμπεριλαμβάνονται στην παγκόσμια κατάταξη. Το συνολικό άθροισμα των τιμών του H-index για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 1863 με μέση τιμή του να είναι 50,35. Το συνολικό άθροισμα για τις εκδόσεις DBPL για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 8417 με μέση τιμή να είναι 227,49. 

Η βιβλιογραφία της επιστήμης υπολογιστών DBLP παρέχει ανοιχτές βιβλιογραφικές πληροφορίες για μεγάλα επιστημονικά περιοδικά και εργασίες. Αρχικά δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τρίερ το 1993, η DBLP λειτουργεί και αναπτύσσεται περαιτέρω από το Schloss Dagstuhl.

Ο υψηλότερος αριθμός επιστημόνων συνδέεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (6 επιστήμονες).

Το Πολυτεχνείο Κρήτης εκπροσωπείται με δυο Καθηγητές, τον Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και τον Μίνωα Γαροφαλάκη από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Λάβετε υπόψη ότι η χώρα που σχετίζεται με έναν μελετητή βασίζεται στο συνδεδεμένο ερευνητικό ίδρυμά του σύμφωνα με το Google Scholar και όχι στην πραγματική ιθαγένειά του.

 Η παρακάτω λίστα περιέχει τους 10 πρώτους. 

Περισσότερες πληροφορίες εδω