Η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι για την εθνική γιορτή της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου θα αντικατασταθεί φέτος από μια τελετή στην πλατεία Κονκόρντ στο πλαίσιο της συμμόρφωσης προς τις υγειονομικές απαιτήσεις, ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλλική προεδρία.

Σ’ αυτή τη στρατιωτική τελετή, κατά την οποία θα αποδοθεί επίσης φόρος τιμής στους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, θα συμμετάσχουν 2.000 άτομα, ενώ οι προσκεκλημένοι θα είναι περίπου 2.500. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στους κανόνες κοινωνικής απόστασης, διευκρινίσθηκε από την προεδρία.

Η τελετή, η οποία θα περιλάβει υπερπτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών, «θα τιμήσει τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεών μας στη μάχη εναντίον της Covid-19» και «θα αποτίσει επίσης φόρο τιμής στο νοσηλευτικό προσωπικό που οι Γάλλοι χειροκροτούσαν κάθε βράδυ στη διάρκεια της περιόδου εγκλεισμού, καθώς και στο σύνολο αυτών που κινητοποιήθηκαν εναντίον του ιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων.

Προς το παρόν δεν προβλέπεται συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, όμως «η κατάσταση μπορεί να επανεκτιμηθεί μέχρι τις 14 Ιουλίου», αν η υγειονομική κατάσταση βελτιωθεί.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει στις 13 Μαΐου την επιθυμία η εθνική γιορτή να είναι «μια ακόμη ευκαιρία για το έθνος να αποδώσει τιμές και να αναγνωρίσει όλους αυτούς που έχουν στρατευθεί στη μάχη εναντίον της Covid-19».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook