Στο πλευρό της Ελλάδας οι ΗΠΑ.

Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσεται εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζοντας «προκλητικό και αντιπαραγωγικό», το μνημόνιο της Αγκυρας με το καθεστώς της Τρίπολης.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας «Hellas Journal», εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το παράνομο μνημόνιο δεν μπορεί, από νομικής απόψεως ζήτημα, να επηρεάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τρίτων κρατών, όπως η Ελλάδα. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, στις ελληνικές θέσεις χαρακτηρίστηκε από διπλωματική πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα, σημαντικό γεγονός, την ώρα που η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Φαγέζ αλ Σάρατζ, πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε Τουρκία και Λιβύη να προχωρήσουν τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.
Με την στήριξή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναλαμβάνει τη δήλωση άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως του υφ. Εξωτερικών, Φρανκ Φάννον και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ότι τα νησιά έχουν και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook