Αισιοδοξία  απο τον δήμο Αποκορώνου για ακόμη καλύτερη συνέχεια

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αποκορώνου για τα σχολεία

"Κάτι παραπάνω από επιτυχημένο ήταν το κρας τεστ για τα σχολεία του Αποκόρωνα καθώς το στοίχημα της εύρυθμης λειτουργίας και της ασφαλούς υποδοχής των παιδιών φαίνεται πως κερδήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Βέβαια βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη εβδομάδα, ωστόσο η όλη προετοιμασία που προηγήθηκε για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, όσο και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάνουν τους πάντες να αισιοδοξούν στον Αποκόρωνα, για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας – αν και δεν μπορούμε να μιλάμε ποτέ με σιγουριά καθώς η μάχη με τον COVID19 δεν έχει τελειώσει- βρίσκεται στο τρίπτυχο οργάνωση- σχεδιασμός- συνεργασία. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δήμος, Σχολική Επιτροπή, σχολικές μονάδες), πολύ πριν την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων φρόντισαν να οργανωθούν έγκαιρα, να σχεδιάσουν, να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν όλα όσα προέβλεπαν τα σχετικά πρωτόκολλα. Ο συντονισμός αυτός αλλά και η άμεση εκτέλεση των αποφάσεων έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις

Κατά την περίοδο της καραντίνας αν και τα σχολεία ήταν κλειστά για τα παιδιά, ωστόσο ποτέ δεν έπαψαν να λειτουργούν. Πέρα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφάρμοζαν οι εκπαιδευτικοί, ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κουκουράκη και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να εκμεταλλευτούν δημιουργικά το νεκρό διάστημα. Έτσι άμεσα: α) απολυμάνθηκαν τα σχολεία και παραδόθηκε πλούσιο υγειονομικό υλικό σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο β) αγοράστηκαν περίπου εκατό τάμπλετ και μοιράστηκαν στους διευθυντές των σχολείων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που είχαν οι μαθητές με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γ) έγιναν συνδέσεις ιντερνέτ σε οικογένειες που είχαν πραγματικά ανάγκη, κυρίως στα απομακρυσμένα χωριά του Αποκόρωνα δ) αγοράστηκε και παραδόθηκε απαραίτητος εξοπλισμός στις καθαρίστριες ώστε να μπορούν με τη μέγιστη ασφάλεια να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ε) έγιναν σημαντικές κτιριακές παρεμβάσεις όπου υπήρχε πρόβλημα και διανεμήθηκε πετρέλαιο σε όλες τις μονάδες και στ) καθαρίστηκαν και καλλωπίστηκαν όλοι οι αύλειοι χώροι ώστε τα παιδιά να και να προσέλθουν με ασφάλεια την ημέρα της επανεκκίνησης αλλά και να απολαύσουν τη διαμονή τους στα σχολεία

Κουκουράκης: «Συνεχίζουμε…»

Αναφερόμενος στο όλο εγχείρημα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κουκουράκης επισήμανε τα εξής: «Όλο το διάστημα της καραντίνας, παρά τις απαγορεύσεις που υπήρχαν, δεν σταματήσαμε στιγμή να εργαζόμαστε για τα σχολεία μας, για τα παιδιά μας. Προσωπικά, με τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκανιάκη, οργανώσαμε και εφαρμόσαμε σε συνεργασία με τους διευθυντές/τριες, όλα αυτά που είχαν ανάγκη τα σχολειά μας και τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε. Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμη. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Είμαστε στην πρώτη γραμμή έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις και όχι να δημιουργούμε προβλήματα»

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν στα σχολεία εξήντα ειδικοί κάδοι για τη ρίψη απορριμμάτων οι οποίοι εμποδίζουν τη διασπορά μικροβίων. Επίσης αναμένεται να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους κοινόχρηστους χώρους και στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες). Τα περισσότερα κτίρια είναι παλαιά και επενδύονται αρκετά χρήματα για τη συντήρηση και βελτίωση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων". 

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κουκουράκης παραδίδουν τα τάμπλετ στους διευθυντές/ντριες των σχολείων