Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

Υλικά για 12 κρέπες

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

500 γρ. σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 γρ. βούτυρο
300 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο
80 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι (προαιρετικά)
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ, έτοιμη ή σπιτική
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για τις κρέπες εκτός από το  βούτυρο μέχρι να γίνουν χυλός. Ζεσταίνετε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι λίγο  βούτυρο και ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό. Τον απλώνετε καλά και μόλις η κρέπα ροδίσει από τη μια πλευρά και αρχίσει να ξεκολλάει την αναποδογυρίζετε για να ροδίσει και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και φτιάχνετε άλλες 11 κρέπες.

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεματίζετε το σπανάκι για 3΄-4΄, το στραγγίζετε καλά και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ανθότυρο, το ροκφόρ, τον άνηθο, 100 ml από την κρέμα γάλακτος και  το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά. Παίρνετε μία μία τις κρέπες, βάζετε στο κέντρο τους μια λωρίδα από το μείγμα με το σπανάκι και τυλίγετε σε ρολό.

Τοποθετείτε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί τη μια δίπλα στην άλλη. Αναμειγνύετε την μπεσαμέλ με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το αυγό χτυπημένο και την κεφαλογραβιέρα  και απλώνετε το μείγμα πάνω από τις κρέπες. Ψήνετε τις κρέπες για 35΄στους  180 °C μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρετε. 

Πηγή: icookgreek.com