Παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέσθηκε το Ψυχοσάββατο της 6ης Ιουνίου έ.ε., στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους κτήτορες της Μονής Ιερεμία και Λαυρέντιο, καθώς και  τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο  του αδελφού της Μονής π. Συμεών Λιονάκη  και της μακαριστής Μοναχής Αικατερίνης Ξηρουχάκη.

Με συγκινητικά λόγια ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, για τον π. Συμεών και την Γερόντισσα Αικατερίνα τους οποίους τους ονόμασε χαρακτηριστικά, πνευματικούς πνεύμονες  της Μητροπόλεως μας…

Τέλος σημείωσε αυτούς  τους δύο ταπεινούς αγίους ανθρώπους, αυτές τις πνευματικές μορφές τόνισε μεταξύ άλλων, θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους παρακαλέσω εκεί στις πύλες του παραδείσου που σίγουρα ο Θεός θα τους έχει κατατάξει να υποδέχονται και την ψυχή του μακαριστού κατά σάρκα πατέρα μου, ο οποίος έφυγε προ ολίγων ημερών, για τον οποίο είχαν προσευχηθεί πάρα πολλές φορές  τόσο ο π. Συμεών όσο και η Γερόντισσα Αικατερίνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook