Το καλοκαίρι είναι η εποχή που επιβάλλεται να νοιώσετε απολύτως ελεύθερη και ανέμελη, αποκαλύπτοντας τον περιπετειώδη σας εαυτό και εξερευνώντας τις θάλασσες της χώρας μας.

Όμως, όπως και η επιδερμίδα, τα μαλλιά χρειάζονται προσεκτική προστασία από τον ήλιο και τους επιθετικούς παράγοντες του καλοκαιριού.

Ακολούθουν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών που η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Λουσιμο

Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών. Για περισσότερη λάμψη, ξεπλύντε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με κρύο νερό.

Μετά το μπάνιο

Για να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά στη θάλασσα, από τον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο της πισίνας, ψεκάστε μετά το λούσιμο και αφού τα έχετε σκουπίσει καλά, ένα leave in conditioner. «Θα δράσει συμπληρωματικά με το μαλακτικό ή τη μάσκα που χρησιμοποιείτε ήδη, κάνοντας τα μαλλιά σας απαλότερα και πιο ελαστικά», εξηγεί ο Τhomas Taw, ειδικός στη φροντίδα των ταλαιπωρημένων μαλλιών στο Λονδίνο.

0% λιπαρότητα

Η ζέστη εντείνει το πρόβλημα της λιπαρότητας. Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά ή χρησιμοποιείτε συχνά προιόντα styling, λούστε τα με ένα ειδικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Θα τους προσθέσει λάμψη και θα επιτρέψει στα ευεργετικά συστατικά των επόμενων προϊόντων να διεισδύσουν καλύτερα στο εσωτερικό της τρίχας.

Θεραπεία

Χρησιμοποιήστε μία με δύο φορές την εβδομάδα ή πιο συχνά, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα, μια θεραπεία με ελαιόλαδο, ώστε να αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία. Απλώστε σε όλο το κεφάλι ελαιόλαδο και τυλίξτετο σε ζεστή πετσέτα για μισή ώρα. Μετά βάλτε σαμπουάν, κάντε καλό μασάζ και ξεβγάλτε.

Στις διακοπές

Όταν τα μαλλιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με το θαλασσινό νερό και τον ήλιο, επιλέξτε ειδικά after sun σαμπουάν, conditioner και μάσκες, με άφθονους ενυδατικούς παράγοντες και επανορθωτική δράση.

Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα.

Το καλοκαίρι είναι ζεστό από μόνο του και ο ήλιος είναι αρκετός –τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται επιπλέον την υψηλή θερμοκρασία από το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος. Το κλειδί είναι να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση εργαλείων styling που λειτουργούν με θερμότητα. Προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, και να χρησιμοποιείτε τέτοια εργαλεία μόνο περιστασιακά. Πραγματικά θα ελαχιστοποιήσετε την καταπόνηση των μαλλιών σας το καλοκαίρι.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook