Ο Οδοντίατρος Μιχάλης Τσιτσικόπουλος μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πιο σύγχρονη λύση, προκειμένου να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουμε χάσει. Όπως μας εξηγεί ο Οδοντίατρος Μιχάλης Τσιτσικόπουλος, τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια σύγχρονη λύση για την απώλεια δοντιών, με άψογο λειτουργικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Παλαιότερα το έλλειμα ενός ή περισσοτέρων δοντιών θεραπευόταν με ακίνητες γέφυρες ή κινητές αποκαταστάσεις. Σήμερα, μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μεθόδους, ωστόσο, η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση δοντιών που λείπουν, είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων και η στήριξη προσθετικής αποκατάστασης (θήκης ή γέφυρας) πάνω σε αυτά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, απλή στην εφαρμογή, ασφαλής και τα ποσοστά επιτυχίας της ξεπερνούν το 95%. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προσδοκίες του κάθε ασθενή ξεχωριστά, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, το οποίο θα καλύψει τόσο τις λειτουργικές, όσο και τις αισθητικές του απαιτήσεις. 

O ειδικός απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και τα πλεονεκτήματα της εμφύτευσης:

Τι είναι το εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένας μεταλλικός κύλινδρος κατασκευασμένος από τιτάνιο που τοποθετείται κάτω από τα ούλα, μέσα στο οστό, στην περιοχή που λείπει κάποιο δόντι. Το τιτάνιο είναι βιοσυμβατό υλικό και ενσωματώνεται στο οστό μετά από 2 έως 4 μήνες. Πάνω στο εμφύτευμα τοποθετείται μια θήκη πορσελάνης.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της εμφύτευσης;

Η εμφύτευση είναι μία σχετικά απλή διαδικασία, κατά την οποία τοποθετείται το οδοντικό εμφύτευμα κάτω από τα ούλα. Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη. Η διάρκεια της επέμβασης για ένα μονό εμφύτευμα είναι περίπου 30 λεπτά. Μετά από διάστημα 2 έως 4 μηνών, το εμφύτευμα έχει ενσωματωθεί στο οστό και είναι έτοιμο για αποκατάσταση με στεφάνη (θήκη) πορσελάνης.

Δείτε το οδοντιατρείο του Μιχάλη Τσιτσικόπουλου

Πώς θα συνοψίζατε τα πλεονεκτήματα της εμφύτευσης; 

Τοποθετώντας εμφυτεύματα αποφεύγουμε το τρόχισμα δοντιών για την τοποθέτηση γεφυρών. Δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα μπορούν να σταθεροποιήσουν μία οδοντοστοιχία ενώ τα εμφυτεύματα δίνουν λύσεις και σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί όλα τα δόντια, προσφέροντας στήριξη σε μόνιμες-σταθερές γέφυρες.

Επίσης, τα οδοντικά εμφυτεύματα προστατεύουν το οστό από την περαιτέρω απορρόφηση και προσφέρουν άριστη λειτουργική αποκατάσταση, αποκαθιστώντας τόσο την λειτουργία της μάσησης όσο και αυτή της φώνησης. Τέλος, τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και αυτοπεποίθηση στον ασθενή.

Tι πρέπει να γνωρίζουμε για τη συντήρηση;

Η συντήρηση των εμφυτευμάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή πρόγνωση τους σε βάθος χρόνου. Η συντήρηση των αποκαταστάσεων επί των εμφυτευμάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Καθημερινή φροντίδα και εφαρμογή των οδηγιών στοματική υγιεινής, όπως δόθηκαν από τον θεράποντα οδοντίατρο.
Κλινικό έλεγχο, καθαρισμό και οδηγίες στοματικής υγιεινής ανά εξάμηνο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook