Στο νησί βρίσκεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της επίσκεψης του, όπου την Τετάρτη θα υπογραφεί η σύμβαση της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αττική.

Ο κ. Χατζηδάκης συνοδευόμενος από την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, έφτασε στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 11.00, θα μεταβεί στην Ιεράπετρα με θέμα συζήτησης την περιβαλλοντική διαχείριση της Χρυσής.

Την Τετάρτη θα υπογραφεί η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Για το γεγονός αυτό, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε σχετικά: “Είναι μια απόφαση που θα έχει θετική περιβαλλοντική επίδραση στο νησί. Πέρα από το περιβαλλοντικό μήνυμα υπάρχει ταυτοχρόνως και αναπτυξιακή διάθεση, γιατί με την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής τερματίζεται η ενεργειακή ανασφάλεια που υπήρχε για δεκαετίες για το νησί”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων του Κωστή Χατζηδάκη:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη Νήσο Χρυσή και, με τη συνοδεία των υπευθύνων της εκπόνησης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα ξεναγηθεί στο νησί και θα λάβει γνώση των προβλημάτων που απειλούν με υποβάθμιση το περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής καθώς και των ενεργειών που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την ανατροπή της δυσμενούς κατάστασης.

Την ίδια μέρα, ο κ.Χατζηδάκης θα επιστρέψει στο Ηράκλειο. Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, σύσκεψη παρουσία του Υπουργού με τους επικεφαλής των φορέων και οργανισμών που έχουν ως αρμοδιότητα την προστασία, διατήρηση και βιώσιμη ανάπτυξη της Νήσου Χρυσή.

Στην κλειστή συνάντηση θα συμμετέχουν, εκτός των εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Περιφέρεια, ο Δήμος Ιεράπετρας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η Κτηματική Υπηρεσία καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες το Σχέδιο Διαχείρισης καθώς και οι ενέργειες – δράσεις – έργα τα οποία προγραμματίζονται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν, με ιεράρχηση και οριστικό χρονοδιάγραμμα, μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών χρόνων.

Από τη συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τα μέτρα προστασίας και διαχείρισης της ν. Χρυσή καθώς και η συμφωνία και δέσμευση όλων των συναρμόδιων για το περιεχόμενο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που πρόκειται να εκδοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το μεσημέρι, ο Υπουργός θα μεταβεί με τη Συντονίστρια για να παραστεί στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Αττικής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Χατζηδάκης θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook