Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία, αφού οι αρχές διέταξαν την σύλληψη ακόμα 191 μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία θεωρούνταν ύποπτα για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Οι αρχές της Τουρκίας διεξάγουν μια συστηματική εκστρατεία καταστολής των κατηγορούμενων ως οπαδών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 250 άνθρωποι.

Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη. Ο πρώην σύμμαχος του προέδρου Ερντογάν ζει στην Πενσιλβάνια από το 1999.

Η επιχείρηση της αστυνομίας συντονίστηκε από την Σμύρνη στα δυτικά της χώρας και στο στόχαστρό της ήταν ύποπτοι από 22 επαρχίες, μετέδωσε το Anadolu.

Έχουν ήδη συλληφθεί οι περισσότεροι

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 145 από τους υπόπτους.

Οι ύποπτοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί, φέρεται ότι βρίσκονταν σε επικοινωνία με άλλους οπαδούς του Γκιουλέν μέσω τηλεφώνων με κερματοδέκτη και ότι είχαν ευνοηθεί για την είσοδό τους σε στρατιωτικές σχολές, μετέδωσε το Anadolu.

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση, στην νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ, η αστυνομία συνέλαβε 16 μέλη των ενόπλων δυνάμεων στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Σήμερα ένα τοπικό δικαστήριο προφυλάκισε έξι από αυτούς εν αναμονή της δίκης τους, ενώ άφησε ελεύθερους άλλους δέκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook