"Αφού κατάργησε τους τοπικούς φορείς διαχείρισης, έρχεται να «σώσει» τη Χρυσή Δήλωση" τονίζει σε δήλωση του ο Χάρης Μαμουλάκης. 

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Μαμουλάκη:

"Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη κατάργηση με το αντί-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο του κ. Κ. Χατζηδάκη όλων των τοπικών φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών της χώρας - μεταξύ των οποίων και του φορέα της νήσου Χρυσής - ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καλωσορίζει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Κρήτη.

«Η νήσος Χρυσή, το Γαϊδουρονήσι μας που σήμερα έρχεται για να το «σώσει» ο κ. Χατζηδάκης, με το πρόσφατο αντί-περιβαλλοντικό του νομοσχέδιο έπαψε να έχει τον δικό του τοπικό φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού, που δεν είχε υλοποιηθεί για χρόνια από τα κόμματα του δικομματισμού, έδινε τη δυνατότητα αλλά και τα εργαλεία σε κάθε τοπική κοινωνία, να διαχειριστεί με οικολογικό τρόπο τα δικά της περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η κατάργηση όλων αυτών των φορέων από τον κ. Χατζηδάκη, με σκοπό την κεντρική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών από τον ίδιο, είναι ενδεικτική της κυβερνητικής αντίληψης για την αποκέντρωση και για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Καλωσορίσατε στην Κρήτη κύριε Υπουργέ!"