Μεγάλα και μικρά έργα της Κρήτης τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΟΑΚ παρουσία της βουλευτού Χανίων της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη

Ευκαιρία και ταυτόχρονα πρόκληση αποτελεί η αξιοποίηση προς όφελος και της Κρήτης, των 32 δισεκατομμυρίων που θα λαβεί η Ελλάδα ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΟΑΚ παρουσία της βουλευτού Χανίων της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, έγινε συζήτηση για τον ΒΟΑΚ, τα μεγάλα και μικρά υδρευτικά και αρδευτικά έργα καθώς και τα έργα οδικής σύνδεσης που στόχο έχουν την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να τεθούν σε προτεραιτότητα. Πρόκειται για έργα υποδομής τα οποία είναι σημαντικό να ωριμάσουν γρήγορα όπως είπε η κα Μπακογιάννη καθώς μπροστά μας έχουν τη μεγάλη πρόκληση των 32 δισ. που θα έρχονται στην Ελλάδα για τη στήριξη της χώρας από τις συνέπειες της πανδημίας. Όπως επεσήμανε: “Θα περάσουμε ένα πολύ δύσκολο 2020 και γι αυτό θα πρέπει και σε επίπεδο δημοσίων έργων να δώσουμε κίνηση στην αγορά”.

Η κα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι με νομοσχέδιο θα επιστρέψουν λίαν συντόμως οι αρμοδιότητες στον ΟΑΚ και τόνισε ότι θα εξεταστεί η εμπλοκή του οργανισμού στον έργο του ΒΟΑΚ μερικώς: “Το έργο είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο συζητήσαμε και ένα από τα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ο ΟΑΚ είναι η προμελέτη του έργου από Καστέλι – Χανιά που είναι μέσα στις δυνατότητές του” είπε η κα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, δήλωσε πως: “Τα προγούμενα χρόνια έγινε προσπάθεια απαξίωσης του ΟΑΚ και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του και σήμερα γίνετια μια μεγάλη προσπάθεια από την κεντρική διοίκηση να μπει αυτός ο οργανισμός στην αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει. Για τα Χανιά είναι μεγάλη τύχη που έχουμε κεφάλαια πολιτικά της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη που στηρίζει αυτόν τον οργανισμό. Τονίσαμε τον παγκρήτιο χαρακτήρα του οργανισμού και τις αναφέραμε τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί όπως η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε αυτόν, η οικονομική ενίσχυση του ΟΑΚ και η προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Το πρώτο μεγάλο αναπτυξιακό έργο είναι αυτό του ΒΟΑΚ, εμείς επιθυμούμε τη συμμετοχή του ΟΑΚ σε αυτό το μεγάλο έργο. Επίσης αναφερθήκαμε στο φράγμα Βαλσαμιώτη, ένα έργο που στοίχισε 44 εκατ. ευρώ και γνωρίζουμε ότι τώρα δε λειτουργεί. Υπάρχουν επίσης και άλλα μικρότερα φαινομενικά έργα αλλά πολύ σημαντικά για την οδική ασφάλεια”

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι: “Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, σχεδόν όλη η Ελλάδα έχει κλείσει από τα μεγάλα έργα και έχει μείνει μόνο ο ΒΟΑΚ. Συζητήθηκαν και άλλα έργα αρδευτικά και υδρευτικά καθώς και μικρά συγκοινωνιακά. Ο ΟΑΚ μπορεί με ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη της Κρήτης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook