Συγκέντρωση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. 

Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και καθηγητές) προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, ανά την Ελλάδα, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

“Απαιτούμε τη διάλυση του νομοσχεδίου που διαλύει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου”, τόνισε πρόεδρος του Συλ. Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης

“Το νοσομοσχέδιο που πάει να περάσει είναι έκτρωμα και άλλο ένα βήμα στη διάλυση του δημόσιου σχολείου”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννης Κυριακάκης.

“Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα σχολείο αντιδραστικό που σκοπεύει να τσακίσει τα μορφωτικά δικαιώματα”, ανέφερε η Μαρία Γιαννάκη, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ.

Δείτε όλες τι δηλώσεις στο βίντεο:

Η συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς αλλά και η πορεία αμέσως μετά στο κέντρο της πόλης των Χανίων πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Κατηγορηματικό «όχι» της εκπαιδευτικής κοινότητας

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση μαθημάτων και την online μετάδοσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Με ψήφισμά τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν:

Να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο
Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook