Η επιτροπή της Super League 2 είχε διαδοχικές συναντήσεις την Τρίτη (09/06) για το μέλλον της κατηγορίας και τις πιθανότητες αναδιάρθρωσης. 

Στην επιτροπή συμμετείχε και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης, συνοδευόμενος από τον γ' αντιπρόεδρο και νομικό σύμβουλο Αρη Λυχναρά. 

Οι ομάδες της SL2 κατέθεσαν αρχικά στην Ομοσπονδία και στον πρόεδρό της Βαγγέλη Γραμμένο και εν συνεχεία και στον Υφ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την πρόταση για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών (18 ομάδες στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League). O πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι θα τη μεταφέρει στις ομάδες της Super League για να παρθούν σύντομα οι σχετικές αποφάσεις, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός έκανε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ και Nova).

Η ενημέρωση της SL2 για τη συνάντηση έχει ως εξής:

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είχε σήμερα η επιτροπή που ορίστηκε στο πρόσφατο δ.σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας υπό τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου).

Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα.