Μήνυμα προς υποψηφίους Πανελλαδικών εξετάσεων από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Αναλυτικά το μήνυμα του Στέλιου Ζερβάκη:

Αγαπημένοι μας υποψήφιοι μαθητές,

Αναμφίβολα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία από τις πρώτες μεγάλες μάχες που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας, αλλά είναι και αφετηρία για οριοθέτηση νέων στόχων και ξεκίνημα νέων προσπαθειών. Αποτελούν ένα σημαντικό αγώνα στο στίβο των επιδιώξεων σας και η αισιοδοξία και η προσπάθεια σας, πρέπει να μας κάνει υπερήφανους και να μας δίνει ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Πιστεύω απόλυτα στη δύναμη των νέων ανθρώπων και στην ικανότητά τους να πετύχουν αυτό που προσδοκούν. Κάθε αγώνας κερδίζεται όταν η προσπάθεια καταβάλλεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Διανύσαμε όλοι μας μια δύσκολη σχολική χρονιά. Με πρωτόγνωρες συνθήκες, με κλειστά σχολεία, αλλά με ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ μας. Με αρωγούς στην προσπάθεια σας τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, παρά τις δυσκολίες.

Χρειάζεται λοιπόν τώρα να οπλιστείτε με ηρεμία, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση ώστε να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε τους κόπους και τις θυσίες τις δικές σας, των γονιών σας και των δασκάλων σας με στόχο να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Να γνωρίζετε ότι πραγματικός νικητής είναι η υπομονή και η αισιοδοξία. Εκείνος που επιμένει να μοχθεί και να αγωνίζεται συνεχώς για το καλύτερο, στο τέλος δικαιώνεται.

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στις οικογένειες σας που ζουν πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία και αγωνιούν για το μέλλον σας. Να τους ευχηθώ υγεία και θετική σκέψη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας. Η πολύπλευρη στήριξη που σας παρέχουν είμαι σίγουρος ότι θα αποφέρει καρπούς στο μέλλον.

Αγαπητά μας παιδιά, συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η επιτυχία δεν μετριέται απ’ αυτό που έχεις κατορθώσει, αλλά από την αντίσταση που συνάντησες και από το κουράγιο που έδειξες στη μάχη απέναντι σε αμέτρητες αντιξοότητες.

Η σκέψη μου μαζί σας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook